The History of Automotive Paint

Runt 1890-talet, dök bilindustrin efter framställning av den första lyckade bensindrivna fordon. Under denna tid var de första bilarna målas för hand med en pensel. Dagens bilar har klarlack för att skydda lacken. Glossy Base Coat emalj fortfarande är populära. Färgval

färgpalett för bilar på först var begränsad till mörka naturfärgade färger. Dessa färger var Indien emalj (inte att förväxla med landet), kvar från diligenser och gammaldags vagnar. De vanligaste färgerna var svart, brunt och mörkgrönt.
Fördelar med Indien Emalj
p Om föraren av fordonet råkade chip hans färg, det var reparerad lätt . Han kunde greppa en pensel och en hink med färg och har chip fäst i ett par minuter.
Nackdelar med Indien Emalj

Inte bara var färgpalett begränsad, men färgen bleknat ganska snabbt om de lämnas i solen. Eftersom bilarna faktiskt kört, det var svårt att undvika sol-fade.
Nitrocellulose Emalj

År 1923 var nitrocellulosa emalj skapades. Dessa emaljer torkade mycket snabbare än Indien emalj och kan sprutas på istället för borstad. Färgerna som erbjuds på nitrocellulosa paletten var mer varierad än den intetsägande Indien emalj.
Alkydfärger

Glansiga lacker kom runt i mitten av 1930-talet med uppfinningen av alkyd emalj. Alkyd emalj var mycket mer hållbara än de tidigare färgerna och torkas snabbare. Och den glansig finish lockade kunderna till fordonen.
1960 akrylemalj

akryl emalj, till skillnad från sin föregångare Alkyd, inte behöva poleras. Ändå producerade färgen en enastående glans och stod upp till elementen och tidens tand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121657.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.