Hur Match Automotive FÄRGER

Matching bil färg är en mycket svår process. Många faktorer spelar in i det, vilket gör det svårt att avgöra bilens exakta lacken. Åldern på ditt fordon och den typ av väder du kör i kan ändra färgen på din färg avsevärt. Solljus tenderar att blekna färgen, alltså faktiskt ändra färg, ton och nyans av ditt fordon. Om du inte kan bestämma färgen på egen hand, det finns utbildad personal som kan hjälpa dig att hitta rätt färg matchen. Instruktioner
1

Se bilens identifieringsdekalen. Varje bil har en dold klistermärke från tillverkaren. Denna klistermärke innehåller information om din bil. Denna klistermärke kan hittas på platser som förardörren panel, handskfack, bål, under huven eller i en dörr sylt. Om du inte kan hitta denna klistermärke, kontakta din bils tillverkare eller söka på tillverkarens hemsida för att lokalisera den. På varje dekal finns en linje, under streckkoden, säger att "Yttre FÄRGER." Den innehåller några siffror och bokstäver. Detta är den exakta färgen som målades på bilen under den ursprungliga monteringen.
2

Köp rätt färg. Ta denna kod till en body shop eller bil färghandel för att köpa en exakt matchning. Du kan också använda den här koden för att köpa någon typ av färg från webbplatser på Internet (se Resurser). Om du använder denna webbplats, behöver du normalt inte behöver måla koden. Du har möjlighet att söka färgen av året, märke och modell av din bil. Dock är tt bättre att ha den här koden i fall deras databas är inte helt up-to-date.
3

Testa din färg. Se till att testa färgmatchning innan du använder den för att reparera din färg. Sol och väder tendens att blekna färg och även den minsta touch-up kan avslöja en skillnad i färg. Testa färgen på en dold plats på bilen. Låt färgen torka och jämför färgen med den ursprungliga färgen. Om färgen matchar, fortsätt med ditt arbete. Om den inte gör det, kan du behöva besöka en professionell för att blanda färgen för dig. En auto-kroppen färg specialist, eller företag som Maaco, kommer att kunna hjälpa måla blandning bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121608.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.