Vad är skillnaden mellan bilbatterier?

Automotive batterier finns i olika former, storlekar, typer och prisklass. Det är viktigt att känna till grundläggande skillnaderna mellan olika typer av bilbatterier som finns på marknaden innan de köper en som passar dig bäst. Startbatteri

En SLI (start, belysning och tändning) batteri eller startbatteri finns i de flesta bensindrivna bilar och används för att starta motorn. Automotive startmotorer kräver stora mängder ström för att starta. Ett startbatteri som är sammansatt av ett stort antal blyplattor, erbjuder en stor yta för maximal löpande produktionen inom en kort tid. Denna höga ström gör att bilen motorn att starta och köra i en kort tid.
Djupt cykel Batterier

En djupt cykel batteri är också en lead- syratyp batteri, som startbatteri, men skiljer sig från den i konstruktionen. Detta batteri används för att tillföra ström för fordonsindustrin att köra. Den djupt cykel batteri levererar ström under en längre tid, efter vilken, måste den laddas. (Se referens 5) katalog

flera blyplattor (även känd som den ledande "svampen") som finns i startbatterier ersätts med tjocka blyplattor i deep-cycle batterier. Dessa tjocka fasta plattor av bly kraftigt minska den tillgängliga ytarean och därmed medge långsam laddning av batteriet och en mycket långsammare urladdningshastighet. Till skillnad från startbatterier som kan ge omedelbar skurar av ström, de djupt cycle batterier ge långvarig tillförsel av ström till motorn för att köra.

Detta batteri är idealisk för att leverera ström till bilen, medan den är igång. Det bör inte användas för start, belysning och antände startmotorer, eftersom det kommer att skära ned livslängden på dessa batterier drastiskt.
Hybridbil Batterier

En hybridbil använder batterier för att tanka bilen, backas upp av bensin som en sekundär energikälla, för att köra bilen för längre sträckor eller längre löptider. Hybridbilar använder antingen blybatterier, nickel-metallhydrid-batterier eller litiumjonbatterier. Bly-syra-batterier håller på att snabbt ersättas av de två sistnämnda, på grund av den toxiska naturen hos bly. Litium-jon-batterier anses som framtida hybrid bilbatterier eftersom de är minst giftiga i naturen. Nickel-metallhydrid-batterier används vanligen i hybridbilar. Dessa batterier kan genomgå uppladdningsbara urladdnings flera gånger innan de dör ut. Därför anses de ett perfekt val för hybridbilar.
Electric Car batterier

Elbilar behöver batterier som producerar hög mängd ström. Batteriet ska ha en låg vikt för att minska belastningen på fordonsindustrin. Det bör ladda snabbt och inte vara känsliga för skador på grund av upprepade ladda /urladdning cykler. Elbilar använder antingen nickel-metallhydrid-batterier eller litiumjonbatterier. Litium jon batterier alstrar ström genom rörelse av litiumjoner i en elektrolyt medium. De är i stånd att producera stora mängder ström. Men de tar en lång tid att få laddas. Dessutom är den tömningshastighet låg. Därför kan fordonsindustrin inte accelerera i snabb takt.
Traction Batterier

Också känd som en gaffeltruck, stationära batterier eller industriell djupurladdningsbatteri, är en drivbatteri en hög effekt batteri som används främst i elfordon. Utmärker sig genom sin förhållandevis höga energi-till-vikt-förhållande, effekt-vikt-förhållande och energitäthet, är drivbatteriet en mindre och lättare batteri som effektivt reducerar vikten av elbil och förbättrar dess prestanda.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121585.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.