Hur man tar bort pulverfärg

Pulverlackad och värme härdas för överlägsen bindning och en perfekt finish, överstiger pulverfärg hållbarhet långt dess flytande kusiner. Vanlig i motorcykel och auto efterbehandling, byta eller anpassa delar kräver ofta att ta bort färgen. Proffs använder ofta nötning, värme eller värme strippa metoder, men kan någon som arbetar ur egen garage framgångsrikt bort pulverfärg med en enkel, torka-on, kemiska strippa. Saker du behöver
Tarp
bockar eller block
Skyddskläder
Handskar
Skyddsglasögon
Clamps (tillval) katalog Kartong eller maskeringspapper
Maskeringstejp
Flygplan strippa eller packning remover Rags
Avfettning renare
Visa fler instruktioner
1

Linje golvet eller arbetsytan med en presenning eller plast trasa. Ta bit från där du tar bort pulverfärg och stötta upp på block eller bockar. Säkert instabila delar, om så krävs, med klämmor.
2

maskera delar av den delen som du inte vill bli fråntagen färg med papp eller maskering papper. Skär den för att passa de områden du vill skydda och säkra sina kanter med målartejp.
3 p Om du inte arbetar utanför, ventilera området för att undvika rök inandning. Byxor, en lång skjortärmen, skyddshandskar och skyddsglasögon för att undvika hud-och ögonkontakt med strippan.
4

Coat delen generöst med flygplan strippa eller packning remover. För ett miljömässigt säkrare alternativ, väljer en miljövänlig strippa speciellt framtagen för borttagning av beläggningar pulverlack.
5

Lämna strippan att suga in och lösa upp pulvret färg. Följ instruktionerna på behållaren för korrekt väntetider. Torka bort strippan samt lossade färgen med en trasa.
6

Applicera ytterligare strippa och torka bort eventuella fläckar av kvarvarande, fast-på paint
7

Neutralisera och skölj strippa med vatten, om inte tillverkaren rekommenderar ett alternativ. Tvätta avskalade delen med avfettning renare och skölj den igen innan ommålning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121942.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.