Hur man målar gummilister

Även om den färg som används på gummi stötfångare är flexibel, kommer det fortfarande att spricka och flaga efter de flesta effekter, även mindre sådana. Solen spelar också förödelse på gummi stötfångare färg, blekning det och få det att se gamla och försummade. När det är dags för dig att piffa upp dina gummilister med en ny lack, följ dessa enkla steg för proffsiga resultat. Saker du behöver
Vax och fett remover
Skursvamp
Vatten
Duk
Hushållens rengöringsmedel (Fantastic eller 409) katalog Flexibel Bumper filler
Bildelar Filler spridare
Maskeringstejp
Aerosol kan flexibelt stötfångare måla
80-slippapper
180-slippapper
220-slippapper
320-grit sandpapper
400-grit sandpapper
Slipning blockera
Andningsmask
Pensel eller liten rulle Handskar
trasor
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla lampor och bildekaler från din stötfångaren .
2

Applicera ett avfettningsmedel och vax remover till ditt rikligt enlighet med tillverkarens instruktioner. Använd en skur pad för att rengöra så grundligt som möjligt. Torka med en fuktig trasa när du är klar.
3

Spraya på ett hushåll rengöringsmedel såsom Fantastic eller Formel 409. Skrubba hela stötfångaren mycket noggrant med en skur pad, ta bort all smuts och fett och så mycket av den gamla färgen som möjligt. Tvätta bort det rikligt med rent vatten och torka torrt med en trasa.
4

Sand stötfångaren med 80 slippapper tills all gammal färg har tagits bort. Detta kan ta lite tid och armbåge fett. Tvätta stötfångaren för att ta bort allt damm och grus när slipningen är klar. Torka med en ren, luddfri trasa.
5

Blanda tillräckligt flexibelt material stötfångare reparation (enligt tillverkarens anvisningar) för att täcka hela stötfångaren med en auto spridare spackel. Se till att reparera materialet är smidig och att det fyller i några hål eller urgröpningar eller repor i stötfångaren. Arbeta snabbt som reparation materialet endast kan arbetat i ungefär fem minuter och sätter upp inom ca 15 minuter.
6

Sand reparation föreningen när den har torkat helt (ge det en timme bara för att vara säker ). Sand lätt med 180-slippapper och slipkloss, bara tills ytan känns smidig. Om brister fortfarande finns, sprids på ett andra tunt skikt av flexibelt stötfångare reparation material, låt det torka och sand igen tills slät
7

Våt sand hela stötfångaren när den är jämn med 220. - slippapper och slipkloss. sand lätt, bara tills ytan känns smidig och smart. Skölj med vatten och torka med en luddfri handduk. Mask stötfångaren från resten av bilen med maskeringstejp (papper eller plast kan tejpas till kroppen av bilen för att förhindra över sprej av färg från att få på kroppen av bilen).
8 < p> Spraya på ett medium skikt av flexibla stötfångaren färg och låt den flash-off - det är, torka tills det är en tråkig färg - före sprutning på ett andra medium skikt av färg. Låt färgen torka i 45 minuter.
9

Våt sand färgen med 320-grit sandpapper och en slipkloss tills färgen känns så smidigt som glas. Tvätta och torka med en luddfri trasa.
10

Spray två lager färg på stötfångaren, vilket gör att färgen torka mellan strykningarna. Låt andra pälsen att torka ordentligt och våt sand med 400-slippapper och slipkloss. Tvätta rent när stötfångaren känns helt slät och torr med en luddfri trasa.
11

Spray en sista lager färg och låt det slutliga skiktet torka över natten. Ta bort maskeringstejpen och jobbet är klart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121622.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.