Hur du ändrar Bromsbelägg på en 1995 F-150

Mest 1995 Ford F-150 lastbilar tillverkades med främre skivbromsklossar och bakre bromsbackar. Vissa har både främre och bakre skivbromsklossar. Den 1995-modellen har inte indikatorer varna slitna eller skadade bromsbelägg. Eftersom F-150 är en tung lastbil, upprätthålla bromssystemet förhindrar bromsfel. Det är viktigt att inspektera bromsbelägg och bromsok närhelst du ändrar eller rotera lastbilens däck. Tunnhet på rotorerna sker oftast efter 30.000 till 40.000 miles. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Stora rak skruvmejsel
hydraulisk domkraft
Blocks (stor nog för bakdäck) katalog gummiklubba (eller hammare) katalog Däck järn
Stor Tvingfäste
Board, 1/2-tums tjock, 4 inches lång
Glidmedel med rost lösartanken
DOT 3 bromsvätska
Shop handdukar
Bromsbelägg
Silikonfett
Visa fler instruktioner
1

Flytta lastbilen till en väl upplyst, hård, plan yta. Placera block bakom bakhjulen.
2

Använd däck järn för att lossa, men inte ta bort, muttrarna. Jack lastbilen till en säker, bekväm arbetshöjd. Avlägsna muttrarna från hjulet. Avlägsna däcket och lägg den under lastbilen ramen bakom ratten. Utan att skada rotorn
3

, Placera skruvmejseln mellan dynan och rotor och bänd dynan tills det inte längre rör sig. Använd gummiklubba för att störa ut skruvmejseln. Applicera smörjmedlet att bryta sig loss bultarna från trånga, rostiga gängor. Använd hylsa och spärrskaft för att ta bort bultarna på motsatt sida av bromsok i sina skyddande gummistövlar.
4

Ta bort bromsok och bromsbelägg. Inspektera rotorn för slitage eller en ärrad yta. Ta rotorerna till en butik för svarvning eller ersättning endast om de är kraftigt ärrad eller slitna. Kontrollera rotorns rotation för mjuk rörelse genom att flytta rotorn långsamt medurs och moturs.
5

Placera silikonfett som kom med bromsbelägg på baksidan av varje dyna. Inte får någon silikonfett på framsidan av dynan. Sätt i bromsbeläggen i bromsoket s clips. Använd c-klämma och en platt träbit för att tvinga cylindern eller kolven i bromsoket bostäder. Montera bromsok med kuddarna tillbaka över rotorn. Passa in gummistövlar och bultarna till hålen i okets hus. Dra åt bultarna med Ratchet och uttag tills det inte längre rör sig. Korsa-tråden inte eller bryta bultarna.
6

Placera däck hjul över skivan rikta muttrarna till hålen i hjulet. Montera muttrarna och dra åt var och en endast för hand. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna.
7

Ta din lastbil för en kort provkörning. Kontrollera bromsvätskan och fyll på vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121442.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.