Auto Paint Problem

Processen att måla en bil, oavsett på fabriken där det byggs eller många år senare som en del av en restaurering, är en komplex serie av steg. Varje skikt av färg måste noggrant appliceras vid rätt tjocklek och får torka innan nästa lager läggs. Måla jobb kan innehålla valfritt antal problem om det görs på fel sätt, och även de bästa målar jobb är benägna att utveckla problem med åldern. Initiala Utmaningar

vid tillämpning av en ny lack, det finns flera utmaningar som kan förhindra proffsiga resultat. Några av de största problemen uppstår när färgen inte är jämnt fördelad över ytan av bilen. Ett område där färgen appliceras endast lätt kan bli föremål för blödning, med färgen under ny lack sipprar igenom. Å andra sidan, om färg appliceras för tjockt i ett område, kan det torka ordentligt och oönskade strukturer kan leda till. Luftbubblor i färgen, eller damm och smuts lösa på våt färg, kan också orsaka problem.
Typer av problem

Förutom de problem som orsakas av en dålig initial lack, flera typer av problem kan utvecklas över tiden. Fading är en av de vanligaste problemen och kan påverka hela eller endast en del av ett fordons målade ytan. Skalar måla är också vanligt, ofta i kombination med rost. I vissa fall endast den skyddande transparent toppbeläggning kommer skal, och orsaka missfärgning eller ojämn färg. Repor och vatten spotting kan även observeras på många äldre bilar.
Orsaker
p Det finns flera orsaker till problem med auto färg. Många problem är helt enkelt resultatet av elementen. Föroreningar i luften och även regnvatten kan lämna bakom skadliga kemikalier som slutligen bär bort en färg jobb. Solljus är också en viktig gärningsman, med bilar som står parkerade utomhus omfattas stora mängder ultraviolett ljus, vilket kan blekna färgen och så småningom bryta ned den kemiska sammansättningen av det skyddande. Andra former av skador, t.ex. repor eller bucklor, är mer uppenbara, men kan orsaka ytterligare problem om färgytan bryts, så att rost bildas. Addera Prevention

finns flera sätt att förhindra, eller åtminstone försena, uppkomsten av de vanligaste problemen lackeringsverkstäder. Parkering bilar inomhus eller i skuggan är ett bra sätt att undvika de problem som uppstår från solen, men kåda kan orsaka sin egen serie av problem. Vaxning en bil kan vara den bästa förebyggande åtgärd. Flytande och klistra-stil vax produkter bildar en barriär mellan den övre skikt av färg och miljön samtidigt som de skärmar färgen från ultraviolett ljus.
Lösningar
p Om en bil hålls på vägen tillräckligt länge, färg problem är nästan oundvikligt. Bilrekonditionering, eller för rengöring och ommålning av små områden, kan vara användbara för att minimera uppkomsten av små problem. När rost eller flagnande färg uppstår, kan en oxid konvertering produkt användas för att neutralisera rosten och bildar en ny grund att måla det drabbade området. Vissa problem, såsom vatten fläckar eller små repor, kan göras mindre märkbar genom att använda en slipande polish eller gnugga förening. För de mest allvarliga problemen, kan en ny lack vara det bästa sättet att återställa en bil till sin ursprungliga glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121206.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.