Hur korrekt att måla en bil Matte

De flesta bilar tillverkas med en glansig topp skikt av färg, vilket gör deras fullföljande verkar glänsande. Måla en bil matte kommer att skapa en mer elegant finish än sin glänsande motsvarighet. Vatten-och rost-resistenta matt färg är tillgänglig på många hårdvara och butiker färg och är lämplig för målning bilar. Korrekt måla en bil matt innebär slipa glansigt överlack från din nuvarande lack, samt garantera att någon färg brister smidigt har slipat ut. Saker du behöver
Matte auto Skopor måla
Rags
Tvål
vatten
Sandpapper
Primer
penslar eller färg spruta systemet
trädgårdsslang
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

försiktigt sand ut hela kroppen ytan på din bil med hjälp av en hög-slippapper. Detta steg är viktigt för korrekt måla din bil matt eftersom det kommer att ta bort den glansiga toppbeläggning av din nuvarande billack.
2

Rengör bilen noggrant med tvål och vatten. Skölj noggrant med en trädgårdsslang. Låt bilen lufttorka.
3

Ansök målartejp till detaljer på bilen som du inte kommer att måla. Detta inkluderar stötfångare, fönster och fönsterkarmar, huvprydnadar och dörrhandtag.
4

Måla bilen med en grundläggande primer. Primer finns i sprayburkar som gör för snabba och enkla tillämpningar. Låt primern torka innan nästa skikt.
5

Måla bilen med matt eller platt täckfärg med pensel eller sprutlackering systemet. Färgsprutor gäller generellt färg jämnare än penslar, vilket möjliggör färre touch-ups. Färgen appliceras med en färg spruta på ett avstånd av minst 6 inches. Om du använder en pensel, tillämpa länge, även penseldrag i samma vertikal riktning.
6

Låt färgen torka ordentligt innan nästa skikt.
7

Sand något bubblor eller imperfektioner i färgen med en lägre-slippapper. Skölj eventuellt damm eller sandpapper rester från bilen med en trädgårdsslang och låta bilen för att torka.
8

Applicera ett andra skikt av matt eller platt täckfärg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121875.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.