DIY Car Rostskydd

En av de vanligaste bil krämpor är det slutliga utseendet på rost. Över tiden, elementen bära bort en bils skyddande täckfärg. Tillsammans med repor och bucklor som kan utsätta metallen nedan, är rost nästan en oundviklighet. Rost uppstår när järnhalten av metallen reagerar med syret i luften. Tack och lov, det finns många små saker som kan göras för att förhindra eller fördröja uppkomsten av rost, tillsammans med rutiner att följa för att hålla små rostfläckar från att bli stora problem. Förebyggande

Den bästa behandlingen för rost är att förhindra att det inträffar i första hand. Att hålla en bil ren är det första steget mot rostskydd. Tvätta en bil regelbundet med bara mjuka material, slipande svampar eller trasor kan slipa smuts i ytan av färgen och hjälpa till att undergräva färgen. Håll bilen torr när det är möjligt, och park inomhus eller bort från solen. Föroreningar i luften och regnvatten kan påskynda förlusten av täckskiktet, och ultraviolett ljus från solen kan ha samma effekt. I fallet med bucklor, applicera en topisk detailing färg eller skyddande klarlack till området av buckla att förhindra att vatten och luft från att orsaka rost bildas på den exponerade metallen. Under vintermånaderna, om salt används på lokala vägar, tvätta bilen ofta, var noga med att skölja underredet.
Skydd

Beyond förebyggande underhåll finns det flera sätt att skydda en bil mot rost. Den mest uppenbara av dessa är att vaxa en bil regelbundet. Vaxning bildar en skyddande barriär mellan färgen och miljö, och även hjälper till att förhindra blekning orsakad av solljus. Vax hjälper också att hålla vattnet från att samla på bilens yta och hjälpmedel vid torkning. De flesta vax rockar senaste månaderna, så se till att gälla minst ett lager innan den kommande vintern, och en annan före sommaren kör säsongen.
Behandling
< p> När du märker rost, agera snabbt för att hålla den från att sprida sig. Små fläckar av rost kan putsas eller slipas bort. I mer extrema fall, överväga att använda en flytande oxid konvertering, vilket neutraliserar rost och ger en bas för ny färg. Syra-baserade produkter är också tillgängliga för att bryta ner rost som är svår att få bort med hjälp av andra metoder. I samtliga dessa fall gäller färg eller skyddande klarlack till området när rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121209.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.