Hur man använder en fiberglastyg & Resin Car Repair Kit

Glasfiber är ett billigt sätt att fixa karossen på bilar. Bil glasfiber kit kommer med en bit av glasfiber matta, harts, härdare, rör stick och små hinkar. Glasfiber är ett starkt och tåligt material som kommer att binda till nästan alla ytor, inklusive metall, trä och plast. Glasfiber appliceras genom att skära den glasfibermatta till skikt som har samma storlek av reparationen. Hartset, blandat med härdare, appliceras sedan till den torra mattan. Saker du behöver
Grov-grit Rags sandpapper
Aceton
glasfiberharts
Härdare
Mixing hink
omrörningsstaven
filtrulle
Air rulle
fint slippapper Flighter Palm Sander
Visa fler instruktioner
1

Slipa ytan av reparationen med hjälp av grovt slippapper. Instegsskydd hela området så det är tråkigt och smidig i handen. De glasfiber inte binder korrekt till någon unsanded yta som är kvar på reparationen.
2

Rengör ytan med en trasa och aceton. Ta bort eventuellt damm eller fett som kan finnas kvar på ytan. Olja eller fett kan orsaka glasfiber delaminerar, vilket innebär att det inte binder till fett eller olja.
3

Skär mattan till storleken av reparationen med hjälp av en rakkniv kniv, successivt göra varje lager är mindre än den förra. Skär så många lager som det tar att fylla på reparationen till den ursprungliga ytan.
4

Blanda harts med härdare enligt anvisningarna på behållarna. Använd blandningen hinken och rör pinne att grundligt blanda harts.
5

Blöt ytan av reparationen med hartsblandningen med filtrulle. Applicera den minsta lagret till reparation, och applicera plasten med filtrulle. Blöt mattan tills det är färgen av hartset utan några torra kvar vita fläckar. Roll ut luftbubblorna med en luft rulle. Upprepa denna process för varje lager tills alla skikt påföres. Låt glasfiber bota tills den är hård och sval vid beröring.
6

Sand glasfiber med fint slippapper och en palm slipmaskin tills den är slät och nivå med den omgivande ytan. Reparationen ska matcha sin ursprungliga yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121171.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.