Emalj Vs. Lack Billack

lackfärg och målar emalj har varit i debatten under mycket lång tid. Idag, pengar, tid, hälsa, arbete och resultat spelar stora roller i konsumenternas val. Flera viktiga fakta om dessa färger kan hjälpa dig att göra det bästa beslutet för din bil. Syfte

lackfärg är bäst för en antik eller klassisk bil restaurering som sedan kommer att visas inomhus, med mycket begränsad användning. Färgen håller inte upp väl mot UV och kemisk exponering och är känd för att vara en ganska kortlivad paint jobb på grund av sin mjuka karaktär. Lackfärg är mycket mer hållbara, mer chip motståndskraftiga och håller sin glans exponentiellt bättre, med en formad hårdare skal, så det är bäst på bilar som ska parkeras utanför för show och drivs ofta.
Application

lackfärg är en mycket tunn, lätt att använda föreningen som går på smidigt och jämnt, även för hjälper hemmafixare, men på grund av detta, tar i genomsnitt 20 rockar för att få önskad glans och täckning . Även om det torkar ganska snabbt, lägga lager och lager förlänger torktiden, och eftersom lackfärg har ingen kemisk resistens, vilket gör att den torkar snabbare, det också slutar aldrig torkar, vilket leder till sprickbildning och dulling av färgens yta, vanligen inom ett år om utsidan. Lackfärg är mycket tjockare och svårare att tillämpa, så det rekommenderas för erfarna målare. Även om det oftast tar två till tre lager för att få önskad såg, professionella program rekommenderas eftersom det finns mycket mer efterarbete, och längre torktid kan påskyndas genom intensiv värme. Emalj har en blank yta med ett längre liv, men ofta måste åtföljas med en bas och /eller klarlack ansökan.
Överväganden Mössor och varningar

Lack är extremt giftigt, på grund av de ångor som finns under ansökan, och är olagligt i de flesta stater, som Kalifornien. På grund av sin giftighet, har dess användning har i stort sett upphört, vilket gör det svårare att hitta, liksom mycket dyrare. Även vem som helst kan använda det själv med lätthet, det kräver ett nytt system för luft att andas för att göra det. Lackfärg är lätt tillgänglig, men måste vara professionellt tillämpas såvida du mycket erfarna. Även om det inte kräver en frisk systemluft andas, det kräver vanligen en klarlack och härdare kemiska, som är mycket giftiga, vilket leder en att använda ett andningssystem ändå. Slutligen, är en mycket viktig sak att notera att lackfärg kan användas för att täcka lackfärg, men lacken kan aldrig användas för att täcka emalj, vilket skulle förstöra hela lack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121727.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.