Bilhandlare Säkerhetsföreskrifter

Detailing verkar som om det bara kunde hjälpa din bil, inte ont. Men det finns några saker du kan göra under beskriver processen som kan skada bilen och orsaka stora skador på insidan, utsidan och under huven. Följa vissa regler och hålla dig själv och din bil säker medan detaljer. Interiör

Interiören känns som en lätt plats att rengöra och detalj utan att göra någon skada, men det är inte så. Innan dammsugning något, gå igenom bilen framifrån och bakåt för att se till att det inte finns något värdefullt som kan sugas upp. Smycken, pengar, små elektronik och andra värdeföremål kan passa in i slutet av en dammsugare.

När schamponering eller rengöring av mattan och tyg säten, använda en liten mängd av renare på ett dolt område innan du använder den överallt . Vissa rengöringsmedel kan vara för hård och kommer att färga tyget.

Rengöring av instrumentbrädan och andra läder, vinyl eller plast områden med vissa skyddsmedel kan orsaka mer skada än nytta. Armor är allt en bil produkt som kan orsaka plastdetaljer för att torka ut och spricka och även orsaka ljus-färgad plast för att gulna och matt med tiden. Testa en liten mängd på ett dolt område först.

Undvik att spraya rengöringsmedel eller skyddsmedel på vindrutan, omfattar klar plast på mätare, radio och i ventiler. Produkten kan orsaka suddighet på vindrutan även efter att torkas bort. Vissa rengöringsmedel orsaka klar plast över mätarna att blekna och ser grumlig. Besprutning städare i luftventilen kan leda till att du andas dem i när du kör med luftkonditionering eller värmare på. Du kan spraya en citrus-baserad air-freshener in ventilerna för att rengöra och desinficera dem. Addera Exterior

Den viktigaste yttre del för att bevara säkerheten är färgen. Håll färgen skyddas mot rost och repor och det kommer att pågå under mycket lång tid. Tvätta inte bilen med diskmedel eftersom det kan torka klarlack och göra att färgen torkar och bleknar med tiden. Använd endast tvål gjord för bilar.

Efter tvätt och innan vaxning, bör du använda ett system för lera bar på färgen. En lera bar plockar upp små metallpartiklar inbäddade i ytan som du inte kan se. Partiklarna arbeta sig in i färg och så småningom till ren metall, orsakar rostfläckar. Dessa rostiga områden kan endast repareras av ommålning bilen. Använd leran bar och lera smörjmedel på hela bilen och sedan polera bilen med en milt slipande bil polish och dubbelverkande omloppsbanor buffert. Detta lyfter fram en glans så ljust som ny målarfärg. Vax gör inte en bil glans - det bara skyddar ytan. Polish gör en bil glans utan bör endast användas var tredje månad eller mindre. Avsluta med att applicera ett skikt av ren carnuba vax. Detta ger det bästa skyddet och inte lägga någon skadlig uppbyggd.
Engine Bay

Rengöring motorrummet kan göras hemma eller en kommersiell bil Tvätta med högt tryck spray. Se till att alltid täcka eventuella elektriska delar och anslutningar, batteriet, luftfilter och tändstift och kablar. Att gå över dessa områden med vatten eller högtryck sprej kan orsaka omfattande skador. Spruta inte vatten på motorn medan bilen är igång. Se till att ta bort alla kåpor efter tvätt så att du inte startar bilen med dem fortfarande på.
Hålla dig säker

flesta människor inte tänker på detaljer en bil som farlig, men det finns sätt att bli sårad. Innan du rengör insidan av din bil, parkera den i skuggan ett tag så det är coolt inuti. Värmen från solen kan göra det farligt varm. Dörrarna bör alla vara vidöppen medan du använder rengöringsmedel. Om du inte gör det, kan farliga ångor bygga upp, speciellt i varmt väder.

Vid rengöring av motorn, se till att bilen är avstängd innan du använder en trasa eller handduk någonstans under huven. Ett transportband kan ta tag i tyget och dra det och handen, vilket orsakar allvarliga skador. Efter att täcka de elektriska delarna, se till att du inte starta bilen, ens för en sekund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121074.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.