Hur att rengöra en Audi Motor

Att hålla motorrummet för din Audi ren har många fördelar. Först och främst, det gör motorn ser bättre, men ännu viktigare det gör det mycket trevligare att jobba på bilen och utföra rutinunderhåll såsom byte av olja och tändstift byte. Ett rent motorrummet kan också bidra till bilens tillförlitlighet genom att förhindra damm, smuts och olja från att bygga upp alltför kring känsliga mekaniska och elektriska komponenter. Saker du behöver
Slang
Plastplatta Citrus-avfettningsmedel
skurborste
Rags
Automotive vax
Simple Green
Armor All

Visa fler instruktioner
1

Täck oskyddade elektriska komponenter med plast. Också, sätta plast eller aluminiumfolie över urtagen tändstiften eller spolar om de utsätts.
2

Använd en slang med ett medeltryck inställningen att skölja bort motorrummet och ta bort allt löst skräp, smuts och blad. Försök att inte peka ström av vatten vid större elektriska komponenter såsom säkringshållare.
3

Spray en mild, citrus-baserad motor avfettningsmedel på hela ytan av motorrummet. Låt avfettningsmedel blöt i några minuter, särskilt på områden där det finns olja och fett byggs upp.
4

Scrub områden som är mycket smutsiga med en hård borste. Fender brunnar i synnerhet kan få mycket smutsiga i ett motorrum.
5

Skölj motorrummet med slangen. Torka av motorn med en trasa och ett rengöringsmedel som Simple Green efter majoriteten av avfettningsmedel har tagits bort.
6

Ansök vinyl och plast skyddsmedel som Armor All (eller din favorit märke) till alla plastdelar såsom motorhuven, säkringsboxen, luft box och frisk luft kanalisation. Vissa nyare Audi har plast fender liners i motorrummet som måste torkas med Armor All.
7

Applicera vaxet på insidan av hjulhusen. Torka vax på och sedan polera bort det med en ren trasa. Det finns även spray-on vaxer som kan göra att komma till områden längre ner i motorrummet lite lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121290.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.