Provningsförfaranden för motorkylvätska Termostater

Motorer som aldrig nått sin driftstemperatur eller att överhettas kan ha ett problem med motorns kylvätska termostaten. Verifiera att termostaten är problemet kräver blint ersätta den eller ta bort termostaten och utföra en visuell kontroll och ett enkelt test. Vad du ska titta efter

Titta på termostaten när du tar bort den. När kallt bör det vara stängd. Detta betyder att kylmediet inte kan passera genom den flänsförsedda stor del av termostaten. Om ventilen i mitten av detta område är öppen vid denna punkt, är termostaten defekt och måste bytas ut. Detta är en vanlig orsak till en motor för att misslyckas med att nå arbetstemperatur.

Titta också på spolen på motorsidan av termostaten att kontrollera att den inte är trasig eller böjd. Antingen problem kunde hålla termostaten öppnas när den riktiga motorn temperatur uppnåtts och motorn kan överhettas.
Testa termostat Operation

För att utföra detta test, kommer du behöver en liten kastrull, en del vatten, en värmekälla, t.ex. en spis, och en termometer i stånd att läsa åtminstone 200 grader F. Testet är enkel. Placera termostaten i en liten kastrull med vatten och värm det medan du tittar på temperaturökningen i vattnet. Termostaten ska börja öppna när vattentemperaturen ligger nära temperaturen rating av termostaten och vara helt öppna inom 10 grader över eller under denna rating. Öppning vid för låg temperatur kommer att resultera i en motor som inte når rätt arbetstemperatur och dålig värmare prestanda, medan en termostat som öppnar sent, eller aldrig, kommer att resultera i att motorn är överhettad bli. För att vara säker och innan gungade termostaten i papperskorgen, bör du låta den svalna och upprepa testet. Om testresultaten är samma som indikerar en termostat problem och innebär en ny termostat bör installeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121292.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.