Auto Matta Dye Produkter

Mattor är precis som allt annat på en bil, de blir bleka och slitna med tiden, och behöver lite freshening. Det finns ett antal medel och metoder för detta ändamål, allt från en enkel freshening till en helt ny färg. Den tid och ansträngning som krävs för var och en av dessa varierar från fordon, matta typ och de önskade resultaten. Kommersiella Färgämnen
p Det finns ett antal företag, däribland DupliColor, Americolor och JC Services Matta, som erbjuder färgämnen för försäljning till allmänheten. Några av dessa färgämnen kräva tillämpning med varmt vatten och en speciell ånga applikator, men de flesta kan användas med en enkel sprayflaska. Flera olika märken av sprej färgämnen är tillgängliga från Wal-Mart, K-Mart, Pep Boys och Advance Auto Parts. Dessa sprej-ons kommer i färg på sprayburk, och används på ungefär samma sätt.
Blekmedel fläckar

Matta kan förlora sin pigment genom reaktion med ett antal av kemikalier, inklusive blekmedel, akne mediciner och andra kraftfulla rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Det första du behöver göra är att neutralisera blekmedel, eller ingen mängd av behandling kommer att förhindra förstörelse av mattan. dousing området med standard ättika stoppar blekningseffekt. Både Americolor och Bleachstain.com sälja byggsatser för att behandla missfärgning och återställa något nära den ursprungliga färgen.

Dessa kit använder en ganska enkel tre steg behandling, och inkluderar två neutraliserande medel och en färgmatchad dye. Den andra neutraliserande bort en del av den typiska orange färgen från bleka fläcken, och färgämnet återställer de blå och grå nyanser förstörts av blekmedlet.
Gör det själv

Om du har mörk matta som bara behöver en liten touch-up, så kan lösningen vara lite enklare. Mörka färger som blått och svart tenderar att reagera dåligt för UV-strålning, och kommer att blekna med tiden. Lyckligtvis är detta ofta ganska enkelt åtgärdas med antingen RIT eller stormarknad märkeskläder färgämne. Detta tenderar att fungera bäst på säten och klädsel som använder mindre syntetiskt material än mattan. Döende mattan hjälper uppdatera sitt utseende, men den primära effekten är på mattan mattan själv och inte fibrerna som utgör dess lugg.

Processen är ungefär som att dö en väv, men måste göras snabbt. Några har haft framgång i att dumpa kokande salt /färg /vatten blandningen i metall spruta och tillämpa det på det sättet. Andra föredrar att dumpa några uns av blandningen på mattan själv, och sprida det snabbt med en trasa innan det suger i. Detta kan resultera i en fläckiga utseende, så försök spray-on metoden först.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121344.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.