Återställa en Plastic Headlight

Plast strålkastare kan blekna, gul, oxidera eller försämras med tiden. Exponering för höghastighetståg påverkan från väg skräp, buggar, regn och is kan alla skapa rostskador och Avtrubbning av yttre finish. Ultraviolett ljus från solljus kan försämras och gult ytan av plasten orsakar ytterligare grumling, mattning eller missfärgning. Återställande av plasten strålkastare kräver avlägsnande av den tunna yttre ytan av strålkastare material som försämrats. När den skadade skiktet avlägsnas, kan tydlighet återställas. Saker du behöver
Headlight restaurering kit
Sandpapper, 600 grit
Sandpapper, 1500 grit
Mjuk handduk
Glasrengöringsmedel
Bilvax
Visa fler instruktioner
Headlight Resotration Kit
1

Tvätta och rengör strålkastare.
2

Välj ett kit strålkastare restaurering bygger på enkel tillämpning och verktyg tillgängliga. Restaurering kit finns från Diamondite, 3M, Meguiar s, mors och andra tillverkare. Vissa restaurering kit kräver en borrmaskin för att möjliggöra snabb polering.
3

Applicera tillverkarens produkt och polera strålkastarna enligt anvisningarna. Den polering kommer att ta bort det yttre skiktet av plasten strålkastaren. Vissa satser kan även återställa glans, polska och tydlighet i samma steg.
4

Applicera en produkt strålkastare skydd. Många restaurering kit inkluderar ett växtskyddsmedel som används under polering processen, eller efteråt, för att säkerställa att strålkastaren är skyddad från oxidation och ultraviolett skador. Om ingen produkt ingår, tillämpa ett vax kvalitet bil som innehåller UV-blockering. Torka bort eventuella rester kvar från restaurering produkt eller bilvax med mjuk trasa.
Do-It-Yourself Restaurering
5

Rengör strålkastare med fönsterputs till ta bort eventuella oljor eller skräp från ytan av strålkastaren. Vid slipning av strålkastaren, kan skräp eller olja täppa sandpapper. Träskor hålla det abrasiva materialet på sandpapper från att ta bort den nedbrutna skiktet av strålkastare material.
6

Sand hela ytan av plasten strålkastare med 600-grit sandpapper i cirkulära rörelser för att undvika skärande spåren i ytan av strålkastaren. Ofta skölj sandpapper och ytan av strålkastarens med vatten för att ta bort skräp frigörs från slipning ansträngning. Tack vare den fina kornstorlek av sandpapper, små partiklar, sand damm och slipmedel släpptes medan slipning kan lätt täppa sandpapper vilket minskar effektiviteten av slipning ansträngning. Jämnt sand det skadade lagret av ytan på strålkastaren tills klarheten är återställd. Slipningen kommer att lämna en tråkig avslutning på ytan av strålkastaren, men tar bort bleknar, gulnar, oxidation, gropfrätning och imma.
7

Polera ytan av strålkastaren med 1200-slippapper för att ta bort slipning märken kvar från 600-grit sandning. Ofta Skölj både sandpapper och strålkastare ytan med vatten för att undvika igensättning av sandpapper. Med små cirkelrörelser, jämnt sand på ytan tills alla sliprepor avlägsnas från strålkastaren. Den strålkastare yta ska vara fri från repor och märken. Om ett tillräckligt djupt lager av material avlägsnades kommer full tydlighet att återställas.
8

Tvätta och torka strålkastaren för att avlägsna överflödig slipning skräp. Vaxa strålkastare med en kvalitet bil vax för att säkerställa att den är skyddad från oxidation och ultraviolett skador. Torka och polera strålkastare med en mjuk trasa för att avlägsna vax kvar och att skapa en tydlig glans på ytan av strålkastaren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121627.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.