Corvette Detailing Tips & Tricks

Oavsett vilket år eller skick din Corvette är, att veta rätt beskriver tekniker kan göra din Corvette se sitt bästa och förebygga skador. Den beskriver processen ingår att tvätta din bil genom att kliva tillbaka för att titta på din färdiga detaljer jobb. Dra föroreningar från din Corvette s färg är en viktig del i detaljer och kan betyda skillnaden mellan en snygg ritt och en bilutställning vinnare. Tvätt

Du bör tvätta bilen i skuggan där karossdelar är sval vid beröring. Slang din bil utanför först att smutsen lossnar. Använd en premie tvätta mitt tillämpa tvål till din Corvette. Premium vantar (bomull eller mikrofiber) kan hindra smuts från skrapa målarfärg. För att förhindra att din kardan blir för smutsigt, kan du använda två hinkar för att tvätta bilen med. En hink bör fyllas med tvålvatten och den andra bör fyllas med vanligt vatten. När du har gjort ett pass på din tvål tvätta mitt över din bil, bör du dunk mitt i vanligt vatten för att skölja bort eventuella rester av det. Använd ett högt tryck ström av vatten för att skölja bilen initialt och följa det med ett lågt tryck ström av vatten. Använd en microfiber handduk för att torka din Corvette.
Claying

hjälp av en lera bar på din Corvette paint kommer att hjälpa dra föroreningar från bilen. Dessa föroreningar kan innehålla tjära, kåda eller färg sprutdimma. Om du känner en grov yta eller ser du bundna föroreningar på din Corvette s färg, bör du köpa en lera bar för att avlägsna föroreningarna. Använd lite vatten för att smörja bilens färg innan du kör en lera bar över det. Leran bar bör skäras i små bitar så att om en pjäs blir smutsigt eller tappas, kommer hela baren inte gå till spillo. Knåda leran baren kommer att hålla ytan fräsch och hjälpa dig att dra mer föroreningar av din Corvette.
Paint Imperfections

Det kan finnas föroreningar under ytan din Corvette s färg. Dessa föroreningar måste avlägsnas med en lackrengöringsmedel eller mild virvel remover som är säker för din klarlack. Dessa produkter är mindre slipande än de flesta polermedel som kan skada din färg. Det säkraste sättet att använda en lackrengöringsmedel eller snurra plockaren är att tillämpa den på din Corvette för hand. Mellan ett och tre lager av produkten bör tillämpas på din bil, eller tills du är nöjd med målgång i bilen. Du kan också använda en elektronisk polermaskin eller liknande maskin att tillämpa renare eller virvel remover. Men om du inte har erfarenhet av att använda en av dessa maskiner, kan du bränna igenom din färg istället för rengöring.
Skydd

Väder element kan skada och blekna din färg. Du bör vaxa Corvette för att skydda den från väder och vind. Vax bör tillämpas i tunna skikt och därefter ges tid att härda. Det bästa sättet att se till att du har gett vaxet tillräckligt med tid att bota är att torka av Corvette avslut med fingret före avtorkning av vax av att se om den smetar. Om den gör cellprov, behöver vaxet mer tid att härda till din färg. Vax bör tillämpas på hela målade ytan på din Corvette.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121929.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.