Hur göra din bil färg Look New

Billack ser fantastiskt när fordonet är nytt, men det kan blekna och blir matt med tiden. Det kan också skadas av repor, hack och fågelspillning som inte tas bort omgående. Göra ditt utseende billack som ny kräver regelbunden uppmärksamhet till att hålla den ren och skydda den från elementen. Du kan hitta alla saker som du behöver på din lokala Biltema eller fordonsindustrin del av en maskin eller varuhus. Saker du behöver
Bil tvättlösning
Slang
Vatten
Bil sämskskinn
mjuk svamp
Bilvax
mjuk trasa
bilpolish
Putsduk
Bättringsfärg
tandpetare
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

ett neutralt pH-lösning biltvätt som tar bort smuts utan att skada bilens lack. Skölj bilen med vatten, häll sedan rikligt med denna tvål på en bil sämskskinn eller en mjuk svamp. Applicera lösningen på bilens exteriör, med början i toppen och arbeta dig ner, skapa ett lödder. Låt tvålen i två eller tre minuter, men inte tillräckligt länge för att börja torka. Sedan skölja av med vatten. En slang är bäst att se till att du sköljer bilen noggrant och inte lämna några torkade tvål fläckar eller såpbubblor. Tvätta bilen upp till två gånger i veckan.
2

Applicera bilvax efter tvätt. Använd en torr bil sämskskinn eller en mjuk trasa och applicera vaxet från huven och arbeta dig fram till baksidan. När du har vaxat hela utsidan, torka av bilen med en ren torr mjuk trasa för att förbättra glans.
3

Applicera bil polish efter tvätt bilen om du inte får den resultat du vill med tvättning och vaxning eller om färgen har uppenbara sol blekning. Applicera polish i en cirkelrörelse. Efter att det torkat, polera polera bort med en ren putsduk. Vaxa bilen efteråt för skydd och för extra glans.
4

Fyll i hack och små repor med bättringsfärg och en tandpetare. Bättringsfärg för specifika färger finns hos din lokala auto återförsäljare i små behållare och är billigt. Rengör området noggrant först. Vaxa inte bilen efter målning under minst en månad.
5

Avlägsna fågelspillning så snart som möjligt, även om bilvax kommer att motverka de skadliga effekterna. Använd en liten bil tvål och vatten och en pappershandduk. Om ämnet inte lossnar direkt, lämnar en våt handduk tvål papper ovanpå fläcken tills den är lätt att ta bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121172.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.