Bil Polymers Vs. Vax

Det är ingen tvekan en ren, glänsande bil är en vacker syn, men debatten mellan naturligt karnaubavax kontra syntetisk polymer fogmassa inte har en entydig vinnare. Varje typ av lackskydd har för-och nackdelar. Vid val av vilken typ av färg tätningsmedel för att använda, är nyckeln till att avgöra vilka aspekter av ditt lackskydd är viktigast för dig. Ansökan

Oavsett om du använder en naturlig karnaubavax eller en syntetisk polymer fogmassa, måste du använda det - antingen för hand eller med maskin - och torka bort det innan du ser resultatet. Sammansättningen av naturligt vax, speciellt karnaubavax, är ganska hård och styv, den måste blandas med oljor och andra destillat för att göra det hårda vaxet mer böjlig. Det är därför naturliga vaxer är svårare att arbeta med och ta mer tid att tillämpa, torka och torka av. Polymer-baserade syntetiska tätningsmedel är i allmänhet flytande baserade och konstruerad för mycket enklare tillämpning än naturliga vaxer. Om tidsbesparande funktioner och användarvänlighet är din oro, då en syntetisk polymer tätningsmedel är rätt väg att gå. Addera Hållbarhet

En av de främsta orsakerna polymera tätningsmedel utformades var att överskrida hållbarheten av naturligt vax. Tack vare vetenskaplig teknik och forskning, har polymerbaserade tätningsmedel visat sig ge tillräckligt lackskydd under fyra till sex månader. Några av de dyrare tätningsmedel har skrutit förmågan att pågå ett år utan att behöva förnyad ansökan. Naturliga vaxer, även karnaubavax, bryts ned mycket snabbare och kommer endast att skydda mot UV-strålar och föroreningar för ungefär sex till åtta veckor innan den behöver ytterligare applikationer. Om du inte är den typen av person som tycker om att specificera din bil, och gör det ofta, då du förmodligen vill hålla sig med en polymer-baserad fogmassa.
Utseende

lika avancerad som de syntetiska polymer fogmassor är, drar naturligt vax framåt när det gäller utseende. Känd för en större färgdjup, glans och glans, är naturligt vax valet av specificerar entusiaster som vill ha de mest imponerande visuella resultat. Naturligt vax kan ta längre tid att tillämpa och det kan behöva tillämpas oftare än polymer fogmassa, men hårt arbete lönar sig om du är mest berörda utseende.
Kostnad

Naturliga vaxer kostar vanligtvis mer än polymer fogmassor. Carnauba är den mest eftertraktade av naturliga vaxer, därför är den dyraste. Ju högre koncentration av karnaubavax ett vax har, desto mer det kommer att påverka din plånbok. Syntetisk polymer fogmassor allmänhet har utformats med sådana faktorer som kostnad i åtanke, så de tenderar att vara mer prisvärd. Om kostnaden är av grundläggande betydelse än polymer fogmassor är mer benägna att passa inom din budget.
Slutsats

Med en bättre förståelse för och nackdelar med både naturliga vaxer och polymer fogmassor, är det upp till varje enskild bil själv att bestämma vilka aspekter av deras lack är viktigast för dem. Om du letar efter enkel applikation som kommer att tåla väder och vind under en längre tid utan att det kostar en hel del, då syntetiska polymerer är den bästa insatsen. Men om du vill ha det absolut bästa glans med en spegelblank yta, är villiga att spendera den tid det tar att få det och inte bryr sig vad det kostar, då naturligt karnaubavax är det bästa valet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121572.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.