Hur Ren Black Trim på en lastbil

Black trim på en lastbil kan se mycket vassa eller tråkigt beroende på hur väl du tar hand om det. Den trim i en lastbil är oftast någon typ av plast på de flesta mid-priced serietillverkade fordon. Mer avancerade fordon kan dock använda äkta läder. Den typen av svartklippning du har i din bil kommer att avgöra hur du rengör den. Om du inte rengör din svarta trim på en regelbunden basis, kommer inte bara att det börjar se tråkig, men det kanske börjar blekna liksom. När detta händer, det finns inget sätt att permanent återställa trim utan att måla den eller köpa ny trim. Saker du behöver
läderrengöring /balsam "Back-to-Black" rengöring solutionSoap och vatten lösning Spray bottleClean, luddfria trasor butik eller towelsQ-tips
Visa fler instruktioner
1

Blöt ned ytan på inredningen med en tvål och vattensprut. Detta är bara en första rengöring för att få bort eventuellt skräp och damm som samlats. Den trim i din bil kan vara runt radion konsolen, eller runt dörrhandtagen, eller i mittkonsolen. Olika tillverkare erbjuder olika stilar, så beroende på märke och modell på din bil, kan du ha en hel del trim eller bara lite att städa.
2

Torka av inredningen. att se till att du rengör alla damm och skräp som har samlats över tid. Använd Q-tips för att rengöra svåra att nå områden runt dörrhandtag eller något sömmar där det är svårt att rengöra med en trasa.
3

Applicera läderrengöring och conditioner endast om din inredningen är äkta läder. Torka av balsam över ytan av trim och arbeta in den i trim noggrant med en cirkelrörelse. Du kan behöva tillämpa tre eller flera lager av balsam om det har varit ett tag sedan du senast rensade din trim.Do inte torka balsam av med en ren trasa. Istället, låt balsam blöt i lädret och "torra" naturligt. Det bör inte torka helt och bör känna något oljig. Detta är naturligt eftersom lädret måste konditioneras och bör inte någonsin känna torkat ut.
4

Applicera Back-to-Black rengöringslösning endast om din inredningen är plast. Detta rengöringsmedel normalt kommer med en applikator som du kan applicera lösningen med. Detta kommer att rengöra ytan på din trim och kommer att göra trim "glans." liknar skokräm. Arbetet rengöringsmedlet på plasten ytan i en cirkulär rörelse tills all trim är täckt, och låt det torka. Du kan behöva applicera flera skikt för att få bra täckning. Låt varje lager torka innan nästa.
5

Applicera Back-to-Black lösning för alla yttre svart trim, eftersom detta kommer att vara av plast. Processen är densamma för exteriör trim som för inredningen. Återigen, kan exakta trim placering varierar från lastbil till lastbil, men exteriör trim ingår normalt fotsteg, tätningen runt alla fönster och alla plast trim bitar på karosseridelar (inklusive dörrar eller flaket). Får inte något av detta rengöringsmedel på färgen på din lastbil. Du kan behöva använda rena trasor för att hjälpa dig hålla lösningen borta från färgen som du rengör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121033.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.