Hur man tar bort Drivaxlar

En fordonets drivaxel är den komponent som används för att styra kraften som motorn och transmissionen till differentialen, som i sin tur överför denna kraft till hjulen. Drivaxlar är enhetsaggregaten som sällan kräver uppmärksamhet. Dock är avlägsnandet av drivaxeln nödvändigt att antingen komma till kardanknutar som fäster ändarna av drivaxeln, för att avlägsna överföring, eller för att avlägsna differentialen. Tack och lov, ta bort en drivaxel är en enkel uppgift som tar bara cirka 10 till 15 minuter att slutföra. Saker du behöver
Golv jackJack standsWrenchContainer
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft för att öka arbetsområdet. Golvet Domkraftens hiss punkt bör placeras direkt under mitten av differential. När fordonet lyfts, stödja vikten av fordonet med en pallbock placeras på vardera sidan av differentialen nedanför axelhus. Sänk fordonet med domkraft tills vikten av fordonet stöds av domkraften.
2

bort drivaxeln s U-bultar. Drivaxlar fäster till differentialen med två U-bultar som fästs med totalt fyra muttrar (två muttrar per U-bult). Använd en skiftnyckel för att ta bort de fyra muttrarna från varje U-bult, skjut varje U-bult mot överföring för att ta bort dem.
3

Lossa drivaxeln från differentialen. Skjut drivaxeln mot överföringen, kan dra drivaxeln bort från differentialen.
4

Förbered att ta bort drivaxeln från växellådan genom att placera en behållare under den punkt där drivaxeln kommer in i baksidan av transmissionen . Behållaren är nödvändig för att fånga någon transmissionsolja som läcker ut från baksidan av transmissionen vid drivaxeln avlägsnas.
5

Avlägsna drivaxeln från växellådan genom att dra drivaxeln mot baksidan av fordonet . Drivaxeln kommer bara att glida ut ur transmissionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121036.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.