Problem med Clear Base Coat Paint

En bils lack är en av de mest lätt märkbara fakta om det. Folk kanske märker att det är en bil eller en lastbil eller en SUV, men de kommer ofta hänvisa till den av dess färg. En hel del tid och ansträngning går in i detaljer och målning process på fordon, och en del av denna process är en klarlack. När emellertid en klarlack används som en bas (det första skikt av färg) snarare än som den yta (den sista skikt av färg), problem ofta resultera. Definition

En bas färgskikt, som nämnts ovan, är den första färgskikt sätta på något. En klarlack avser ett lager av färg som inte har någon pigment i den, vilket innebär att den har ingen färg. Så, medan det kan vara svårt att se en klarlack om den fångar ljuset, är det samma som någon annan färg än sin brist på något pigment.
Syfte

Klarlack, först och främst, är tänkt att användas som en finish. En klarlack lägger ett lager av skydd över den färgade färgen att hålla den från fjällning eller skadas för mycket av sol, vind eller regn. När en klarlack läggs på först, och sedan lager över med en pigmenterad färg, har hela syftet med klarlack eliminerats.
Anslutning

Ett problem med att använda en tydlig bas färgskikt handlar om hur väl andra lager av färg kommer att hålla oss till det. Många gånger klarlack färg är speciellt framtagen så att det är lättare att torka rent från damm, smuts och andra partiklar som skulle binda till det. Detta skulle göra det mycket svårt att måla andra rockar över det. Dessa rockar kan spricka och flagna lättare.
Ommålning
p Om en tydlig baslack appliceras i andra lager färg, blir det sannolikt ett problem med ommålning . Eftersom en klarlack måste fånga ljuset precis rätt att synas, kan det vara svårt att avgöra hur mycket av basen pälsen har tagits bort och hur mycket är fortfarande kvar innan ommålning påbörjas. Om någon av Baslacken missade, och sedan visar upp när det målas, kan processen måste börja om igen eller ny lack kan allvarligt fördärvas.
Exception

I vissa fall kan en tydlig baslack vara acceptabel och även rekommenderas. Det gäller sådana fall då en klarlack används för att skydda något som skulle skadas av andra former av färg. När det används på detta sätt, är en klarlack som används mer som en sköld än något annat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121230.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.