Hur man målar lättmetallfälgar

Lättmetallfälgar ser imponerande när de är helt nya och rakt ur lådan. Men med tiden, får de smutsiga, pingade och repig. Piffa upp hjulen med en paint makeover och ge din resa en helt ny eller helt annorlunda utseende. Måla hjulen alla en färg eller göra en elegant tvåfärgad system, och du kommer att bli avundade av alla dina motorhead vänner. Saker du behöver
Skrubber brushMild soapAlloy metall primerAlloy paintMasking band (tillval)
Visa fler instruktioner
1

bort däcken från bilen och från kanterna. Om du inte har verktygen för att ta bort däcken från fälgarna, ta dem till en lokal garage eller däckverkstad och se om de kommer att ta bort dem för en liten avgift.
2

Skrubba hjul med en lösning av varmt vatten och mild tvål. Du kan använda en stålborste för att avlägsna smuts och fett. Skölj hjulen och se till att de torkar helt.
3

Spray ett tunt lager grundfärg över hjulet, med snabba, back-och-tillbaka svep. Denna teknik kommer att hindra färgen från "puddling" och droppande ner hjulet. Upprepa flera gånger tills hjulet är täckt och ingen av den gamla ytan syns igenom. Låt torka ordentligt innan målning.
4

Paint i en enhetlig färg eller genom att använda en tvåtons-teknik. Försök inte att måla i kallare temperaturer eller fuktigt väder, eftersom färgen inte fäster eller torka ordentligt. Följ måla anvisningar för bästa resultat. Om du gör tvåfärgat målning (svart på rött är ganska populär), med hjälp av maskeringstejp för att maska ​​bort där den andra färgen kommer att tillämpas. Låt den första färgen torka helt innan du flyttar till den andra färgen.
5

När målningen är klar, går över hjulet med en täckfärg på samma sätt, med snabba slag och flera ljus rockar. Den överlack ger glans hjulet maximalt och skydd från väder och vind och underlättar städningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121034.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.