Hur återställa Plast ljus linser på en bil

Exteriör plast linser på en bil har det tufft där ute i allt det extrema vädret, och med tiden kommer att stöta repor, få grumlig, dimmig, trist och allmänt trött och gamla tittar. Du behöver inte ge upp på dem, men eftersom det finns hopp i att återställa dem till deras ursprungliga glans och lyster! Saker du behöver
Fine sandpapper, 1000 till 2000 grit
Liten vattenbehållare för våtslipning
Sprayflaska
Fin eller mycket fin bil Rubbing
grundrengöring lösning
Plastic Polish (finns på bildelar butiker) katalog Soft putsduk
Verktyg för att ta bort objektiv om du väljer att ta bort
Micro fiber gnugga förening applikator
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta linserna så det blir lättare att arbeta med eller bara tvätta linsen mycket noga med en grundläggande renare och lämna på bilen. Fördelen med att ta bort dem är att de är lättare att arbeta med, men detta är inget krav.
2 p Det är en fabrik beläggning på plast för skydd. Du måste ta bort detta genom våtslipning och gnugga förening. Fyll ditt vatten behållare för doppning av sandpapper och spray flaska fullt för sprutning linsen. En droppe eller två av diskmedel i vattnet kommer att hålla vattnet slicker och lättare att arbeta med.
3

hålla sandpapper våta och plastlinsen sprutas vått alltid börja med det finaste sandpapper och arbeta dig på vägen mot en tyngre grit, endast vid behov, med målet är att ta bort all yta skräp och fabriken beläggningen. Avsluta med en 1500-2000 slippapper för mjukast yta möjligt.
4

ditt objektiv kommer att se värre nu än tidigare, men oroa dig inte! Använd din gnugga förening, tillämpa små mängder av föreningen till applikatorn och arbete för hand tills du har tagit bort de slipränder och plasten kommer tillbaka till livet, vilket ger en glans och en slät yta. Nu skölja bort eventuella rester av föreningen med rent vatten, speciellt skölja ur spalterna.
5

Använda plast polska, tillämpas på ett töcken och sedan polera tillbaka till en glans med mjuk ren trasa, och upprepa returresa. Du bör nu ha en vacker fabrik finish och glans.
6

Eftersom du har tagit bort den ursprungliga fabriken beläggningen kommer du vill utföra mer regelbundet underhåll på linserna med regelbunden rengöring och polering.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120874.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.