Hur figur Auto Equity för kapitel 7

Mängden kapital du har i din bil kommer att avgöra vad som kommer att hända med det om du lämnar in ett kapitel 7 konkurs. En annan faktor att beakta är undantaget för ditt tillstånd. Ett undantag är det egna kapitalet skyddas från fordringsägare under konkursen. Eget kapital bestäms genom att subtrahera ditt lån saldo från det verkliga marknadsvärdet på din bil. Värdet på din bil kan minskas genom tillståndet, inklusive körsträcka, bucklor och rost som kan ha ackumulerats över tiden. Instruktioner
1

Beräkna värdet på din bil. Gå till National Automobile Dealers Association (NADA) guide, och ange märke, modell och skick din bil. När alla kategorier har införts, kommer du att presenteras med värdet på din bil. Värdet kommer att minskas om du har hög körsträcka. Ta reda på hur mycket du är skyldig på din bil
2

. Ring långivaren med kundtjänst avgiftsfritt nummer på din månatliga uttalande. Tala med en representant, och be om saldot på ditt konto. Se till att alla betalningar har skrivit på ditt konto.
3

Subtrahera balansen skulden på din bil från marknadsvärdet som fastställts av NADA Guide. Överskottet av marknadsvärdet över saldot representerar kapitalet. Om saldot är större än marknadsvärdet, har du inget eget kapital i bilen.
4

Bestäm mängden undantagen för ditt tillstånd. Undantag varierar från stat till stat. Ett undantag är den mängd kapital som är skyddad från borgenärernas fordringar. Till exempel, om din bil är värderad till $ 5.000 och resten betalas är $ 3,000, är ​​det egna kapitalet $ 2.000. Om bilen undantaget för staten är $ 2.000 eller mer, kan du hålla din bil. Om undantaget gränsen är $ 1,500, skulle du behöva vända bilen över till förvaltaren som ska säljas, eller du kan betala förvaltaren $ 500 och hålla din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94567.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.