Hur man säljer en bil med ett lån

Du kan sälja en bil med ett lån på det, men bör först fråga sig om det skulle vara ekonomiskt klokt. De flesta bilägare tycker de är skyldiga mer på bilen än vad det är värt. Dessutom, i de flesta fall är det billigare att reparera och underhålla ett äldre fordon än att köpa en ny. Att gå till en återförsäljare är oftast en dålig ekonomisk drag eftersom du handlar i bilen och rulla över lån till nästa bil, som vanligtvis är värt mindre än du är skyldig. I sällsynta fall, sälja bilen är det bästa alternativet, t.ex. när bilen verkligen är en citron, har du nya familjemedlemmar eller du helt enkelt inte har råd att betala. Instruktioner
1

begära information från din långivare om de bästa sätten att snabbt stänga ut ditt lån. Du kommer också vill be din långivare att förklara processen för en "panträtt release," där det står att du inte har någon ekonomisk förpliktelse på fordonet. Betala av ditt fordon och säkra din lien utsläpp från banken. Sedan annonsera din bil till salu i lokala tidningar och på Internet tills du hittar en köpare.
2

Öppna ett spärrat konto, om du inte kan betala av bilen utan att sälja det först. Detta gör att du kan sälja bilen och stänga ditt lån samtidigt. Det spärrade leverantör kommer att se betalningen går till din långivare, säkra din lien release, och överföra bilens titel till köparen. Ganska många webbplatser erbjuder denna typ av depositionsavtal.
3

Tala med din långivare om transagerande försäljningen för din räkning om du inte vill använda en depositionstjänst. Din bank kommer att genomföra försäljningen för dig, använda intäkterna för att betala av dina lån och överföra äganderätten till den nya ägaren. Alla finansiella institutioner kommer att ha processer och rutiner för denna typ av transaktion. Du måste tala med en representant för din långivare att avgöra hur man bäst kan gå vidare.
4

sälja fordonet på den privata marknaden, om du inte vill engagera din bank. Kontakta din bank och fastställa det exakta belopp du behöver stänga ditt lån. Ställ din försäljningspris om 10 procent över det beloppet. Annonsera fordonet i din lokaltidning, på anslagstavlor och på Internet. När du hittar en köpare, gå till din bank för att genomföra transaktionen. Har köparen ge långivaren en certifierad bankväxel för det totala beloppet att stänga ditt lån. Banken utfärdar sedan kvarstaden release. Ta lien utsläpp och din köpare till DMV och begära all pappersarbete att underteckna över titeln till den nya ägaren. Slutföra pappersarbetet och överlämna det till DMV representant att skriva över titeln och slutföra transaktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94568.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.