Vad är Gap Insurance Coverage?

För många människor, är det enda sättet de har råd att köpa en ny bil för att få finansiering. Tyvärr kan detta lämna dig sårbar i en situation där du är skyldig mer än bilen är värd om den blir stulen eller totalt. En produkt som kallas GAP (garanterad Auto skydd) försäkring kan hindra dig från att inför ekonomiska svårigheter i den här typen av scenario. Funktion

GAP försäkring kommer att betala några extra pengar du kan fortfarande skyldig finansbolaget i händelse av att din bil är totalt eller stulen. Den skyddar mot en situation där du är "upp och ner" i din bil lån, vilket innebär att du är skyldig mer än din bil är värd. GAP försäkring är inte ett rättsligt krav, även om ett leasingföretag kan kräva att du bär den för att få en bil leasing.
Exempel

Här är ett exempel på hur GAP försäkring fungerar. Anta att du köper en ny bil och få finansiering till ett belopp av $ 20.000. Tio dagar senare, är du inblandad i en olycka där fordonet är totalt. Enligt Edmunds.com, skriver av ett fordon med ca 20 procent så snart du kör bort det partiet, så att ditt försäkringsbolag kan placera fordonets värde på endast $ 16.000. GAP försäkring kommer att betala de extra $ 4000 som du fortfarande är skyldig på fordonet.
Betydelse

GAP försäkring kan vara en ekonomisk livräddare i en situation där du handlar i en bil som fortfarande finansieras för ett fordon som du också finansierar. I dessa situationer är det belopp som du är finansieringen ofta ökat eftersom din gamla bil lån kan rullas in i ditt nya lån. Om du inte tar ut GAP försäkring med det nya lånet, kan du vara på kroken för flera tusentals dollar om din bil är totalt eller stulen. Addera Expert Insight

Enligt Edmunds.com, finns det en mängd av andra situationer där GAP försäkring rekommenderas. Om du finansierar din bil för 72 månader eller längre eller göra en handpenning på mindre än 20 procent, är GAP försäkring en bra idé eftersom det totala belopp du är finansiering kommer sannolikt att vara hög. Det är också vettigt när man finansiera ett fordon som skriver snabbt, till exempel en lyxig bil.
Överväganden
p Om du är i marknaden för GAP försäkring, börja med kontaktar din egen försäkringsgivare för att se om det ger täckning. Om den inte gör det, kanske du vill åka runt med andra flygbolag. Du kan även få det genom bilhandlare, även om detta är oftast inte det bästa alternativet, eftersom denna metod ofta resulterar i de högsta premierna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94544.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.