Varför behöver jag Gap Täckning på min bil lån?

Alla som har finansierat ett fordon har säkert hört uttrycket "GAP försäkring." Gap står för garanterad Auto skydd. Det är en kompletterande försäkring som utformats för att ge extra skydd för konsumenter med auto lån. De flesta konsument-bil-grupper, inklusive Edmunds.com och MSN Autos, rekommendera GAP försäkring. Funktion

GAP försäkring kickar in efter din Bilförsäkringar har betalat en fordran på en uppgick fordon. Gap försäkring betalar alla, eller de flesta, det återstående saldot på ditt billån. Det är inte en ersättning för standard-Bilförsäkringar. GAP försäkring betalar inte någonting om fordonet inte är finansierade, det är inte heller köpt eller lagt under kontantköp av ett fordon. GAP försäkring fungerar för både nya och begagnade fordon.
Överväganden

Standard-Bilförsäkringar inte automatiskt betala av en bil när den är deklarerad en total förlust. Försäkringsbolaget betalar det uppskattade värdet av fordonet, minus din politik är avdragsgill. I många fall är det belopp som betalas på ett billån högre än bilens värde. Enligt en NPR rapport, nästan 1/4 av auto lån är "under vatten" eller "upp-och-ner", vilket betyder att balansen är högre än värdet. GAP försäkring hjälper till att överbrygga denna klyfta.
Köpoptioner

Nya och begagnade-auto återförsäljare brukar erbjuda GAP försäkring vid tidpunkten för försäljningen. Dessutom kan banker och kreditinstitut erbjuder försäkringen vid stängning på ett billån. Men många försäkringsbolag erbjuder även GAP försäkring som en politik tillägg. Enligt CUNA Mutual Group, är den genomsnittliga kostnaden för GAP försäkring via en återförsäljare $ 500. Kostnaden kan bli lägre genom en kredit union eller försäkringsbolag --- det är bäst att shoppa runt.
Missuppfattningar

Vissa tror att GAP försäkring betalar hela brist balans . Det är sällan sant. Varje GAP politik har ett specifikt angivet gränsvärde, brukar finnas på framsidan av kontraktet. Denna gräns kan vara $ 5000, $ 7000 eller ännu högre, det beror på politiken. Det är viktigt att inse att GAP inte kommer att betala hela det brist balansen om du är extremt "upp-och-ner," men det kommer fortfarande att betala mot skillnaden.
Risker utan Gap Försäkring

Fordonen avskrivningsbara tillgångar. Så snart en ny bil rullar utanför partiet, förlorar det värde. Många gånger, är dess avskrivningar för fort för din månatliga betalningar, som ofta lastade med intresse, för att hänga med. En stor handpenning (20 procent eller mer) kan lindra hur "upp och ner" du är, men även under sådana omständigheter, att köpa GAP försäkring ger ytterligare trygghet. Köpare som handlar i en uppochnedvänd bil, eller finansiering för långa termer, bör alltid starkt överväga GAP försäkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94537.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.