Bil Lån vs Leasing

När det gäller att få en ny bil, du har två finansieringsmöjligheter: hyra eller köpa. Det finns många skillnader mellan de två alternativen, och det finns fördelar och nackdelar med var och en. Dina mål, preferenser och ekonomiska situation kommer att avgöra vilken som är rätt för dig. Leasing

När du hyr en ny bil, betalar du bara en del av bilens värde. Till exempel, om du väljer en bil som är värt $ 40.000 och hyra ut den i två år, kommer bilen att förlora cirka en tredjedel av sitt värde, det kallas avskrivningar. Så långivaren kommer att beräkna en ersättning baserad på ca $ 13.000 och inte hela $ 40.000. Vissa konsumenter väljer leasing helt enkelt eftersom utbetalningarna är lägre.
Köpa

När du köper en bil, måste du betala hela köpeskillingen på fordonet vid tidpunkten för köpet, och om du finansiera köpet, måste du betala ränta på lånet också. Detta gör vanligtvis betalningar på billån högre än de som förknippas med hyreskontrakt. Du kan dock välja att sälja bilen när du har återbetalat skulden, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om du har tagit väl hand om bilen.
Reparationer och Underhåll

Leasing kan vara attraktiv för vissa eftersom återförsäljaren är ansvarig för underhållet, inklusive rutinmässiga oljebyten och fininställningar. Detta arrangemang existerar eftersom dealern kommer att försöka sälja bilen efter utgången av hyresavtalet, så det är i hans bästa intresse att se till att bilen är i gott skick när den returneras. Å andra sidan måste finansieras bilar upprätthållas av ägaren.
Nya Bilar Till Salu

Vissa konsumenter föredrar leasing eftersom det ger dem en ny bil varannan till var tredje år, ger dem möjlighet att regelbundet byta upp till top-of-the-line modeller. De som finansierar bilar måste betala tillbaka sina lån innan de köper en ny bil eller risk rulla en tidigare finansierat billån till en ny bil lån, en cykel som kan skapa allvarliga problem om du inte är ekonomiskt disciplinerad.
Mätarställning

Vissa leasingavtal kan vara mycket restriktiv med sina körsträcka kolonilotter, speciellt om du söker en låg månatlig betalning. De flesta leasingavtal långivare ut stora avgifter för gå över milersättning, ofta så mycket som 5 cent per mil. Detta kan lägga upp snabbt och kosta dig när hyreskontraktet löper ut. Det finns inga restriktioner för körsträcka för bilar som köps med ett lån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94470.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.