Vad göra när du är skyldig mer än bilen är värd

Orsaker kan variera till varför du är skyldig mer på din bil än sitt värde. "Du får betala mer räntekostnader än bil betalningar," enligt Credit Provider Financial Network. Kanske du betalat för mycket för din bil, och kunde inte hålla upp betalningarna. Genom att följa några enkla tips, och forska olika alternativ, kanske du kan betala din bil utanför, och gör en ny ekonomisk start. Håll göra betalningar
p Om du nästan har bilen lönat sig, fortsätta att göra dina betalningar tills du betala av balansen. Varje extra månadsinkomst kan tillämpas mot din bil lån, för att betala av lånet snabbare. Kontrollera din låneavtalet att se till att du inte kommer att debiteras en förskottsbetalning straff om du betala lånet av tidigt.
Trade-In

När du handlar i bilen, tar den automatiska långivaren hand om allt pappersarbete och du kanske kan dra nytta av en rabatt som kan eliminera eller minska din skuld.

Till exempel, om du var skyldig $ 2000 mer än din bilen är värd, en rabatt på $ 4000 kunde eliminera din nuvarande skuld, och du skulle ha tillräckligt med pengar kvar för att göra en liten handpenning på en annan bil.
Swap Ett lån

Du kan byta ett lån med den person som köper din bil, och den personen kommer att vara ansvarig för att göra betalningar. Köparen måste ta ett lån och sedan betala köpeskillingen direkt till dig. Du kan betala dina lån, och köparen kommer att göra utbetalningar till sina långivare.

Inte sälja din bil, och låta köparen ta över månatliga betalningar till din långivare, genom att betala dig varje månad, eller skicka en betalning till långivaren för din räkning. Eftersom köparen inte är ansvarig för att göra utbetalningar till långivaren, om han inte har pengar i tid, kommer din kreditvärdighet påverkas negativt.

Naturligtvis köparen kommer att behöva uppfylla de krav på kreditvärdighet för långivaren, och han kommer att vara mer benägna att få lån om han har bra kredit, kan ge bevis på sysselsättning och har varit i samma hus under några år.

Din köparen också kommer att behöva ta över din försäkring, så fråga din försäkringsagent om försäkringar kan överföras till köparen, eller vilka andra alternativ finns för köparen att betala för försäkringen.
Home Equity Loan

annat alternativ för att betala av din bil lån är att använda en del av det egna kapitalet i ditt hem. Ett hem kapital lån har en lägre ränta, och kommer inte ta dig så lång tid att betala av. Du kan ta pengar från ditt hem kapital lån och betala av din auto lån, sparar dig från att betala något mer kostsamma räntekostnader.

En nackdel till ett hem kapital lån är att om du missar betalningar, kan du vara i riskzonen för avskärmning på ditt hem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94513.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.