Hur man sparar pengar när du är pank

När det gäller pengar, vara pank betyder det att du måste vara på en budget. Om du inte är född i en familj där pengar är inget problem, måste du lära dig att hantera din ekonomi och gör din dollar sträcka. Pengar kan vara svårt att spara med uppehälle, räkningar, och många andra saker att betala för. Även om det kan finnas tillfällen när pengarna tryter, det finns saker du kan göra för att spara pengar oavsett din inkomst. Instruktioner
1

Öppna ett sparkonto, föredra en som förräntas. Ha en viss mängd av varje lönecheck går direkt in på ditt sparkonto och använda resten av din check för räkningar och andra utgifter. Det är viktigt att betala dig själv först för att säkerställa att du inte är helt pank efter att ha betalat dina utgifter. Om pengarna inte på ditt lönekonto, kommer du att bli mindre frestad att spendera det.
2

sluta köpa kaffe och lunch varje dag på jobbet eller i skolan. Istället, börja göra ditt eget kaffe och lunch för att ta med dig. Du kommer att spara pengar på kaféer och restauranger, som verkligen kan lägga upp om du köper mat och dryck varje dag.
3

Köp i bulk. Produkter är oftast billigare när du köper dem i bulk och de kommer att pågå längre så att du inte behöver ofta gå tillbaka till butiken för att byta ut produkter som du har slut på. Prova shopping i butiker som Sams Club eller Costco, som säljer många livsmedel och hushållsprodukter i bulk. Också överväga att köpa produkter butiken varumärke istället för namn varumärke. Många generiska eller lagra märkesvaror är precis lika bra som de känt brännmärker objekt.
4

Börja använda kuponger för att spara pengar på produkter. Gör det till en vana att klippa ut kuponger för de objekt som du använder. Det kanske inte verkar så mycket, men dessa besparingar från några cent till några dollar kommer att lägga upp. Förutom att använda kuponger, leta efter försäljning så att du kan spara ännu mer pengar.
5

använda alternativa metoder för transport. Inrätta en bilpool i arbetet för att spara på gas. Om du får fem personer i bilpool, behöver du bara köra bilen till jobbet en gång i veckan och resten av veckan kommer du att få en åktur i bilpool. Om du väljer att göra detta, vara säker på att du kan lita på de människor som är i bilpool att plocka du upp i tid så att du inte är sen till jobbet. Andra transport metoder inkluderar cykling, promenader eller ta kollektivtrafik.
6

Klipp ut alla onödiga kostnader. Alla köper saker på impuls från gång till gång, men om du är pank och försöker spara pengar, måste du stoppa impulsköp och bara köpa det du verkligen behöver. Du bör ange en budget för alla dina utgifter och hålla reda på var varje öre går. Skriv ut hur mycket dina räkningar och nödvändiga utgifter som mat, husrum och kläder, kostar varje månad. Hitta billiga saker att göra för underhållning. Hellre än att gå till en arkad eller biograf, har ett spel kväll hemma och titta på film på tv eller hyra en film.
7

inte öppna upp en massa kreditkort. Att ha en massa kreditkort kan leda dig att ge efter för dina impulser att köpa saker du inte behöver. Tänk på den proposition som kommer i slutet av månaden, som du så småningom kommer att få betala eller riskera att stöka din kredit. Istället har ett kreditkort som är för akut bruk och försök att betala kontant för alla dina övriga utgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94435.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.