Vad är en omfattande Car försäkringsskada?

När du gör en rapport till ditt försäkringsbolag, är det viktigt att känna till skillnaden mellan en övergripande krav och en kollision anspråk. I de mest grundläggande termer, täcker helförsäkring alla icke drivande relaterade fordringar. Men det finns flera ytterligare distinktioner som måste beaktas, inklusive vissa körsituationer som omfattas av heltäckande istället för kollision. Definition

Enligt CarInsuranceRates.com, "Omfattande försäkring ger skydd mot skador på ditt fordon genom vandalism, hit-and-run, slå ett djur, eller naturkrafter såsom hagel eller stormskador . " I grund och botten, täcker helförsäkring din bil på alla andra områden än kollision med en annan bil under körning. En olycka med en annan bil under körning täcks av kollisionen del av din försäkring. Addera Not-At-Fault

För ditt försäkringsbolag för att täcka ett övergripande krav, Det måste fastställas att du inte är ansvarig för skador på din bil och alla föremål som kan skadas av det. CarInsuranceRates.com ger följande användbart exempel: "Eventuella skador som uppstår måste definieras som inte-at-fel om du slår ett annat objekt till exempel om en hund springer ut framför dig och du väja att missa det, men träffade. ett skyddsräcke eller telefonstolpe istället, kommer din heltäckande försäkring täcker skador på både bilen och stolpen eller skyddsräcket. "
Överväganden

Likaså du måste hittas "inte-at-fel" vid ditt försäkringsbolag för annan skada som du lämnar in en fullständig ansökan. I händelse av skadegörelse eller en hit-and-run, kommer ditt försäkringsbolag kräver i allmänhet att du lämnar in en polisanmälan som en demonstration av din brist på ansvar för skador på din bil. En skaderegleraren anslutna med ditt försäkringsbolag kommer att fatta beslut om fel i fråga om vädret skador.
Självrisk

Liksom kollision försäkring, kräver heltäckande försäkringar betalning av en självrisk. Till exempel, om du har en $ 500 avdragsgill, ditt försäkringsbolag täcker alla skador på över $ 500. Om du lämnar in en ansökan, måste du betala självrisken för Försäkringskassan att täcka resten av kostnaden. I motsats till kollision påståenden, där vid fel drivrutin eller vid fel förarens försäkringsbolag täcker hela kostnaden för skador, med omfattande krav, eftersom det i allmänhet ingen fel, ska den försäkrade alltid täcka självrisken.

Effekter och Gränser

I allmänhet, till skillnad kollision påståenden påverkar omfattande påståenden inte dina försäkringspremier. Men som CarInsuranceRates.com förklarar, "Om du ofta lämna omfattande krav, kommer det att påverka din bil försäkringspremier. Saken är varje försäkringsbolag har sin egen uppsättning av gränser. Vissa kommer du att lämna in en enda heltäckande anspråk innan de ökar era priser. Andra kommer att tillåta dig fyra eller mer innan de höja dina priser. " Ta reda på din försäkringsbolagets gränser innan ansökan en omfattande krav. Bolaget kommer att hålla reda på antalet krav du har lämnat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/comprehensive-insurance/94307.html

Previous:
Next:

ALLRISKFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.