Den försäkring Definition av totalt

Vissa människor tror att en bil måste helt krossad för försäkringsbolagen att överväga det "var." Sanningen är att en bil är totalt när den har skador som skulle kosta mer att fixa än bilen är värd. En ny bil som har mindre skador skulle inte betraktas uppgick, medan en äldre bil med samma skada kan summeras på grund av skillnaden mellan de båda bilarnas värden. De spelare
p Om din bil är skadad och kan inte summeras, det finns två personer som du bör veta om: auto body shop ägare eller mekaniker och försäkringsbolaget värderingsman. Den bilverkstad ägare eller mekaniker är primärt intresserade av fastställande av bilen, eftersom han inte kommer att betalas ut om han reparerar bilen. Den värderingsman jobb är att hitta resultatet som kommer att rädda försäkringsbolaget mest pengar. Att vara medveten om processen för att avgöra om en bil är totalt kommer att skydda dig från att svepas med av någon av parternas motiv.
Egentligt värde

Fastställandet av den faktiska kontanta värdet av en bil är det viktigaste beslut som fattas under processen för att avgöra om din bil är totalt. Varje försäkringsbolag har olika regler för att beräkna en bils värde. För att se till att försäkringsbolaget gör en rättvis bedömning, bör du göra en del efterforskningar på egen hand genom att jämföra din bil med andra liknande bilar som säljs i ditt område vid tidpunkten för olyckan.

Orättvis ACVS
p Om du tror att värderingsmannen gjorde en orättvis val av en ACV för din bil, kan du hyra en oberoende värderingsman. Kontakta en body shop eller mekaniker för att hitta en oberoende värderingsman. Se till att hennes bedömning är en detaljerad skriftlig handling. Sedan presentera informationen till ditt försäkringsbolag. Om försäkringsbolaget ändå inte kommer att ge dig vad du känner att du förtjänar, du kan ta ärendet till domstol. Innan du vidtar någon åtgärd, måste du bestämma om din bil är värt kostnaden för att anlita en oberoende värderingsman eller advokat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94120.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.