Hur man beräknar bilförmån

Företag tillhandahåller bilar till de anställda för en rad olika skäl, och ofta ett företag kommer att finna det lättare att tillåta anställda att hålla bilen med dem hela tiden. När detta händer är det ofta antas att den anställde kör bilen för icke arbetsrelaterade orsaker också. Federala skattelagar räknas tjänstebilar som en löneförmån och arbetstagarens personliga bruk av bilen beskattas annorlunda än den yrkesmässiga användningen av bilen. IRS ger företag och anställda tre sätt att beräkna en bilförmån: den cent-per-milen regel pendling regeln och den årliga kontraktsvärdet. Instruktioner
Cents-Per-Mile Rule
1

Beräkna miles driven för arbete under året. Den cent-per-milen regel gäller endast fordon minst 10.000 miles per år och minst 50 procent av dessa miles måste vara för att arbeta. Du måste ha dokumentation av all din verksamhet och personliga körsträcka.
2

Kontrollera värdet på bilen mot IRS maximala auto värde för cent-per-mil regel för taxeringsår. Under 2009 kunde bilägare hävdar inte cent-per-mil regeln om fordonet var värt mer än $ 15.000 för bilar och $ 15.200 för en lastbil eller skåpbil, enligt IRS.
3

Multiplicera antalet personliga miles drivs av innevarande års IRS körsträcka takt, vilket under 2010 var $ 0,50. Beloppet omfattar fordonsunderhåll och försäkring, enligt IRS. De personliga-miles totalt måste återbetalas till din arbetsgivare eller dras från din lön.
Pendling Regel
4

Beräkna antalet resor den anställde tog att arbeta i en givet år. Den pendling Regeln bestämmer värdet av förmånen genom att multiplicera varje enkel resa med ett belopp som bestäms av IRS, som under 2010 var $ 1.50.
5

Kontrollera IRS politik för att se till att du kan använda denna förmån. Den pendling Regeln tillåter inte någon personlig användning av bilen.
6

Kontrollera lön riktlinjer för taxeringsår för denna förmån, eftersom det riktar sig mot "högt avlönade medarbetare." Till exempel, härskade IRS riktlinjer för 2010 att styrelseledamöter som hävdar denna förmån skulle betalas högre än $ 195.000. För information om de andra lönenivåer och typer av anställda definierade för denna förmån, se Resurser.
Årliga kontraktsvärdet
7

Beräkna hur mycket pengar det skulle ta att leasa bilen från en tredje part med hjälp av en tabell som tillhandahålls av IRS för varje taxeringsår. Först måste du bestämma marknadsvärdet (FMV) i tjänstebil, sedan rulla ner IRS listan för det året att ta reda på arrendeavgift.
8

Beräkna procentandelen miles driven för affärssyfte och procentsatsen för personligt bruk. Bestäm mängden bränsle som köpts av den anställde, om tillämpligt.
9

redovisa värdet av den anställdes personliga bilanvändning på lämplig blankett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94134.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.