Hur får man Retail Värde för en uppgick bil

handskas med försäkringsbolaget efter en bilolycka kan vara svårt och förvirrande, särskilt om bilen var kraftigt skadad. Efter olyckan, kommer en värderingsman bedöma skador på fordonet för att avgöra om den kan repareras eller om den behöver bytas ut. Om kostnaden för att reparera bilen är högre än värdet eller bilen, kommer försäkringsbolaget förklara den en total förlust och betala dig värdet på bilen. Med lite forskning och rätt information, kan du förhandla fram ett rättvist detaljhandeln värde för din uppgick bil. Instruktioner
Före olyckan
1

Tala med ditt försäkringsbolag agent för att se till att du förstår det finstilta i din politik som är avser att betala för att reparera eller byta ut din skadade bil. Förstå din politik förväg kommer att ge dig sinnesfrid och förtroende om en olycka inträffar.
2

hålla bilen ren och i gott skick. Efter en olycka, kommer en värderingsman bedöma bilens skick för att avgöra om den är dålig, rättvis, bra eller utmärkt. För att få det högsta värdet, hålla bilens klädsel, motor, färg, etc. i gott eller utmärkt skick hela tiden.
3

Spara underhåll kvitton och register. En begagnad bil med en ren motor, noggranna register underhåll, och uppdaterade delar är värda mer än en jämförbar bil som inte har sett en mekaniker på fem år. När man arbetar med försäkringsbolaget, du vill kunna bevisa att bilen är värd den högsta möjliga värde. Addera Efter olyckan
4

Bestäm värdet av din bil genom att markera bil-prissättning webbplatser som Edmunds eller Kelley Blue Book. Du kan ange fordonets specifikationer i webbplatsens miniräknare, och det kommer att ge dig detaljhandeln, privat försäljning och inbyte värden för bilen.
5

Hitta jämförbara bilar till salu i ditt område. Försäkringsbolaget ska erbjuda dig den egentligt värde (ACV) av bilen, så du måste veta vad din bil skulle ha sålts för om du hade försökt att sälja det före olyckan. Detta belopp kan vara högre eller lägre än den Kelley Blue Book eller Edmunds värde, så det är bra att ha båda uppsättningar siffror.
6

Förhandla med försäkringsbolaget. Precis som handlare och köpare pruta på en bil, kan du förhandla med skaderegleraren för värdet på din bil. I sin artikel, "Bekännelser av en Auto skaderegleraren," Phillip Reed, en före justering, tyder på att du inte tar försäkringsbolagets första erbjudandet, som alltid kommer att vara låg. Riktarna är beredda att ge dig mer för bilen om du tackar nej till det första erbjudandet. Värderingsman rapport
7

Challenge. Om du tror att värderingsmannen har undervärderat din bil, kan du hävda att din bil var i bättre skick, hade senaste uppgraderingarna, eller hade en specialitet trim paket som värderingsmannen missat. Edmunds författaren Steve Siller förklarar, "Var inte rädd för att presentera ditt ärende och be dem att göra en justering --- om ditt argument är sund, kommer företagen antagligen att lyssna på dig. Faktum är att ditt försäkringsbolag enligt lag skyldiga att ge dig ett rimligt pris. "
8

Be justeraren att minska antalet jämförbara. Justeraren erbjudande är baserat på det genomsnittliga försäljningspriset för flera jämförbara bilar. Du kan be skaderegleraren att endast använda de bästa fem bilar på sin lista för att höja den genomsnittliga värdet.
9

Kom ihåg att försäkringsbolaget kommer att ge dig den faktiska kontanta värdet eller marknadsvärdet av den bil. De är inte skyldiga att ge dig vad du betalat för bilen, eller ens vad du fortfarande är skyldig på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94142.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.