Vad du behöver veta om Riktarnas bilförsäkring

Om du är i en bilolycka och behöver lämna in en ansökan, kommer ett skaderegleraren vara ditt primära kontaktpunkt med ditt försäkringsbolag. Det är viktigt att förstå sin roll, och vilken typ av information de kommer vara ute efter att samla in. Dessutom är det en bra idé att vara väl förtrogen med din täckning gränser, och mängder avdrag när man talar med en justering. Att vara förberedd och detaljerat kan gå en lång väg mot att uppnå ett tillfredsställande resultat. Vad är skaderegleraren?

En skaderegleraren är också vanligtvis kallas en skaderegleraren eller en skaderegleringsrepresentant. När du lämnar in en fordran mot din försäkring, kommer en skaderegleraren vara den person som kontaktar dig och så småningom leder dig genom hela processen att betalning av fordran. Deras jobb är att avgöra vem som var fel i olyckan och vilka försäkringsförmåner du har rätt till. Addera Vad Adjuster kommer att prata med dig om

En av de första saker en justering kommer att prata med dig om är olyckan, eller orsaken till ditt påstående. Den justering kommer att be dig att beskriva vad som hände, omfattningen av skadan, om någon i olyckan skadades, där det hände, samt kontaktinformation för alla berörda parter, inklusive eventuella passagerare i fordonen. De kommer också att prata med dig om din täckning, eventuella undantag från täckningen, liksom din självrisk.
Detaljer
olycksfall

När företaget erhåller uppgifter om olyckan, kommer en justering begära förmodligen du ta några bilder av fordonet, eller fordon inblandade i en olycka. En kopia av polisanmälan kommer också att krävas. Om polisen inte var inblandade, kommer du att bli ombedd att skriva en detaljerad beskrivning av olyckan. Det är viktigt att vara så detaljerad som möjligt. Vid någon punkt i processen bolaget kommer mer än sannolikt be dig att ta bilen till en body shop i sitt val att ha värderas skadan.
Inget fel och skadeståndsrätt

Beroende på vem som bär skulden, och vilken typ av försäkring lagar din stat har, kommer du att göra med en justering från ditt försäkringsbolag eller andra personer försäkringsbolaget. I ett nej feltillstånd varje part behandlar sitt eget företag, vs en skadeståndsgrundande stat där felet bestäms. I en skadeståndsgrundande stat, om den andra parten är fel att du kommer att göra med att försäkringsbolag och justering.
Dokumentation Viktigt

När man talar med en skaderegleraren, ta extra noga med att dokumentera alla aspekter av olyckan, och ifrågasätta eventuella avdrag som de försöker att bedöma. Om du känner att vinstbeloppet är otillräcklig, kan du överklaga beslutet. Aldrig underteckna något förrän du har läst det helt.
P Det är viktigt att komma ihåg att en skaderegleraren primära uppgift är att rädda företaget pengar när det handlar om påståenden. Det är bäst att vara artig men bestämd om du känner du behandlas orättvist. Alltid vara helt ärlig, att lämna felaktiga eller vilseledande uppgifter kan leda till att hela din talan ogillades Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94105.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.