Hur man handskas med Försäkring & Mekanik Efter en olycka

handskas med försäkringar och mekanik inte borde lägga trauma chocken av en bilolycka. För att undvika dyra missförstånd, följ instruktionerna från din försäkring skaderegleraren eller agent. Ansedda verkstäder har erfarenhet av att hantera försäkringsbolag och är bekant med påståenden processen. Du kan oftast välja din egen mekaniker men kan få snabbare service eller andra förmåner om du använder en verkstad rekommenderas av ditt försäkringsbolag. Instruktioner
Ring ditt försäkringsbolag
1

Skaffa försäkring och kontaktinformation från andra parter inblandade i olyckan. Skriv ner namn och telefonnummer till vittnen. En polisanmälan och fråga hur man får en kopia av den officiella olyckan rapporten. Skriv ditt eget konto av olyckan så snart som möjligt och ta bilder om du kan.
2

Ring ditt försäkringsbolag omgående. Ring din försäkringsagent eller skadeavdelning. Ge information om olyckan, skador och fysiska skador på ditt fordon. Var ärlig och uppriktig men inte erkänna eller tilldela fel.
3

Granska omfattningar och självrisker på er politik. Kontrollera om din försäkring täcker skador på ditt fordon, bogsering eller på bekostnad av en hyra bil medan din bil repareras. Se till att du förstår vad som är och inte är täckt och det totala belopp du kommer att återbetalas.
4

När skaderegleraren ringer dig, skriva ner hennes namn, telefon nummer och påståendet numret. Fråga hur många beräkningar måste du skaffa och om du måste ta bilen till en viss verkstad. Berätta din försäkringsagent om du inte hör från skaderegleraren inom en dag eller om du behöver hjälpa att skicka dokument eller foton till skaderegleraren.
Reparationer
5

Ta din bil till en bil butiken för en reparation uppskattning. Behåll en kopia av alla uppskattningar. Skicka uppskattningarna och foton till din skaderegleringsrepresentant om verkstaden inte skicka dem direkt.
6

Vänta på godkännande från din skaderegleraren innan du berättar verkstaden för att gå vidare med reparationerna. Ta reda på exakt vad försäkringsbolaget kommer att betala för och vad du kommer att vara ansvarig för att betala. Fråga skaderegleraren att förklara eventuella skillnader mellan uppskattningen och vad försäkringsbolaget kommer att betala.
7

Fråga skaderegleraren om försäkringsbolaget kommer att betala verkstaden direkt eller återbetala dig. Ta reda på vilka bevis för reparationer behövs för försäkringsavtal som ska släppas. Se till att verkstaden lämnar dokument och foton så snart reparationsarbetet är klar.
Slutsatser
8

Betala några politiska premier betalas under påståenden processen. Fråga din agent om att förvänta sig en premie ökning på din nästa förnyelse.
9

Plocka upp bilen efter reparation är klar. Be att få se delar som byttes ut och se till att du är nöjd med kvaliteten på reparationsarbetet. Verifiera försäkringsbolaget har stängt fordran..
10

Review omfattningar och premien när din politik förnyar Om reparationerna var dyrt, kan din premie ökar men ditt nuvarande försäkringsbolag kan ändå ge dig en bättre ränta än ett nytt företag skulle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94127.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.