Hur att fastställa skuld för Alla bilolycka

Att lära sig att bestämma olycka fel för bilolyckor behöver inte vara mycket svårt. Lag skolor tillbringar säkert en betydande tid i frågan om oaktsamhet, den juridiska teorin där felet jordad. I huvudsak, och för syftet med denna artikel, motsvarar oaktsamhet inte fel. Om du inte bor i en no-fault stat, måste försäkringsbolagen avgöra vem som är försumlig i varje bilolycka innan de betalar för skadestånd enligt en auto politik. För att göra detta måste de vända sig till de delar av oaktsamhet som är: Duty + Breach + Orsakssamband + Skador. Alla element måste vara närvarande eller olycksfall fel kan inte existera på någon party.To fastställa skuld, måste försäkringsbolagen och konsumenter vidta följande åtgärder. Saker du behöver
bevis samlat scenen (polisrapporter) katalog Uttalanden från förare och vittnen Review Din stat kod och trafikregler
Visa fler instruktioner
1

Titta på "föraren plikt" för varje förare. Varje människa bakom ratten i en bil tar chaufför arbetsuppgifter. Det spelar ingen roll om du har en licens eller inte, det spelar ingen roll om du är en vuxen eller ett barn. Lagen kommer att placera positiva uppgifter i varje förare i syfte att olyckor fel. Vanligtvis de uppgifter varje förare måste följa är "titta ut, undvikande, och lyda trafikreglerna."
2

reda på om någon av förarna bryter någon av sina uppgifter. Detta innebär att båda förarna måste intervjuas för att avgöra om de följer reglerna för väg, om de var uppmärksamma, och om båda försökte undvika olyckan.
3

Bestäm Om förarna försökte faktiskt att undvika kollisionen. När man tittar på olycka fel, måste du titta på undvikande noga. Undvikande är just det. Föraren måste försöka att undvika olyckan. Det faktum att en annan bil är fel, eller har gjort något olagligt, ger inte den andra föraren tillstånd att träffa dem.
4

dubbelkolla trafikreglerna. När det gäller att bedöma olycka fel, är det självklara kravet att alla måste lyda trafikregler. Föraren måste vara i full överensstämmelse med alla trafiklagar som gäller för olyckan. Trafikreglerna är kodifierade i alla stater i staten kommenterad kod eller administrativ kod (namnet varierar från staten).
5

Bestäm vilka tullarna kränkts av varje förare. Titta på olycka fel som om varje förare agerar ensam. Titta på de brutit mot tullar och bestämma vilka brott är mer omfattande än andra. Till exempel om förare A åsidosatt skyldigheten att bevara hastigheten v. driver B åsidosatt skyldigheten att stanna vid stoppskylt. Skyldigheten att stanna vid en stoppskylt väger förmodligen tyngre eftersom en stoppskylt ger rätt till väg för annan trafik.
6

Efter att ha tittat på arbetsuppgifter överträtts, måste du fastställa ett orsakssamband mellan den brutit plikt och den ultimata skada. Låt oss anta att Driver A lagligt parkerad på en parkeringsplats. Låt oss vidare anta att Driver A är berusad i förarsätet och att motorn är igång medan någon drar sig ur en parkering stall och träffar Driver A: s bil. Är Driver En försumlig? Svaret för tillämpningen av olyckor felet är NEJ. Det faktum att Driver A var berusad orsakade inte olyckan. Det fanns något orsakssamband mellan det faktum att Driver A var dunk och att ett fordon kom och slog hans bil medan han väntade.
7

fastställa beloppet för skadestånd. Skadestånd måste existera antingen som egendom eller som en kroppsskada. Det viktiga att komma ihåg är att alla skador måste relateras till den tull brott. Med andra ord, om du har ont i ryggen och huvudvärk, förklarade analysen ovan kommer att användas två gånger (en gång för ryggsmärtor och en tid för huvudvärk). Du måste visa att den specifika bilolycka orsakade skadan du påstår. Många gånger är detta enkelt, men ibland, som visar att en låg hastighet påverkan orsakade en nackskada kan vara svårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94033.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.