Hur man hanterar en krav bilförsäkring efter en olycka

Om du har varit inblandad i en bilolycka och du behöver lämna in en fordran mot ditt försäkringsbolag eller annan förarens försäkringsbolag, finns det några saker du kan göra för att hjälpa dig själv genom processen. Saker du behöver
bilförsäkring
Visa fler instruktioner
1

Kontakta ditt försäkringsbolag agent så snart som möjligt när du vet att du kommer att lämna in en fordran mot försäkringsbolaget företaget. Detsamma gäller om du var inblandad i en olycka och du förväntar dig att den andra föraren (s) kan göra en anmälan mot ditt försäkringsbolag.
2

Plan för det avdragsgilla beloppet du kommer att krävas för att betala.
p Om du är på fel för olyckan kolla då din politik eller med ditt försäkringsbolag agent för att ta reda på hur mycket din kollision självrisk kommer att ställa dig tillbaka. Om kostnaden för reparation överstiger avdragsgilla, kommer ditt försäkringsbolag täcka de extra kostnader om de är inom de politiska gränser.
P Om olyckan orsakades av en annan förare, kommer ditt försäkringsbolag att ta ledningen i att få kostnaderna för reparationer omfattas. De kommer att använda subrogation eller handla lagligt i din räkning för att täcka kostnaderna för dina reparationer inklusive självrisk. Om föraren som orsakade olyckan inte hade försäkring eller var underinsured, kan du behöva betala kollisionen avdragsgill.
3 p Om din bil kräver reparation, bör du räkna med att din bil är återställas till det skick den var i precis innan olyckan.

Ditt försäkringsbolag kan försöka att kräva att du tar bilen till en viss kollision butik, så försäkringsbolaget måste garantera butikens arbete och bedöma ingen extra kostnad för dig.

Försäkringsbolaget kan tillåtas att använda begagnade delar om din bil inte är inom den nuvarande modellen året. Kontrollera skriftlig uppskattning för att ta reda på ursprunget av delarna. Om uppskattningen inte innehålla uppgifter om de delar sedan göra dem skriva om det för dig. Om nya delar är lätt tillgängliga och verkstaden försöker fixa din bil med begagnade delar, så insisterar de ger nya delar och berätta var att hitta delar. För äldre bilar hitta nya delar kan vara omöjligt. Insistera på OEM delar inte generiska delar. Försäkringsbolaget kanske kan ersätta generiska delar för OEM delar om det står i er politik. Om olyckan är inte ditt fel att stå stark i din envishet.
4

Försök att få en hyrbil betalas av försäkringsbolaget. Om en annan förare skadat din bil och du

ha ett ersättningsanspråk mot deras försäkring, de flesta stater kräver den andra förarens försäkringsbolag att betala hyreskostnaden för ett liknande fordon under reparation av ditt fordon.
p Om ditt fordon är totalt, kan de inte vara skyldiga att betala för en hyrbil, innan du får slutreglering, men insisterar ändå. Det ligger i deras intresse att undvika att du lagt bekostnad. Om de inte är villiga att samarbeta det är ytterligare en anledning att söka juridisk rådet.
P Om olyckan är ditt fel, är det enda sättet du kommer att kunna få ersättning för en hyra bil om du har hyrbil försäkring som omfattas av er politik.
5

När du har ett erbjudande om förlikning från försäkringsbolaget se till att beloppet ska täcka skadan räkningen. Försök att först prata med skaderegleraren om du inte håller med erbjudande om förlikning. Om du inte kan komma överens, sedan prata med påståenden handledare. Om du fortfarande inte kan enas prata med din försäkringsagent om olyckan var ditt fel. Om olyckan var en annan förares fel du kan antingen rådgöra med en advokat eller ta den andra föraren att småmål domstol. De flesta stater har en småmål maximum i intervallet eller $ 3000 -. $ 5000, så kontrollera först med länsrätten där olyckan inträffade för att ta reda på gränsen

När du accepterar uppgörelsen du normalt har minst 30 dagar antingen rapportera ett problem med uppgörelsen täcker kostnader eller annan skada som orsakats av olyckan att en reparatör inte reparera. Många butiker har dock kommer att ge någon typ av garanti för de reparationer som de gjort. Prata med skaderegleraren om eventuella problem med din ansökan snarast möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94042.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.