Kan du försäkra en bil som är finansierade i en makes namn ?

Försäkring ett fordon som är finansierat av en annan person är svårt , men inte alltid omöjligt . Det beror på de krav och riktlinjer i banken eller finansbolaget som utfärdar lånet . Bank Krav

Majoriteten av företagens finansiering och bankerna kräver att personen finansierar fordonet vara på försäkringen . Om bilen är finansierad och registrerad på en annan person , har du ingen försäkringsbara intresse i fordonet . Bilförsäkring är ett krav för alla billån . Den bank eller finansbolag skall kunna återfå lånebeloppet om fordonet är stulet eller totalt .
Möjliga lösningar på problemet

make som finansierar fordonet måste vara på försäkringsbrevet som en namngiven förare åtminstone . Majoriteten av finansbolag eller banker kommer att kräva att en försäkring vara namnet på den person som finansierar bilen . Den andra parten kan utses till principen föraren . En mer komplicerad lösning vore att refinansiera bilen i princip förarens namn .
Varierar mellan olika försäkringsbolag

Medan det finns försäkringsbolag som kommer att försäkra ett fordon i denna situation , äger finansbolaget faktiskt bilen , så de har sista ordet om vem ska försäkra fordonet . Kraven i banker och finansbolag varierar , så det är bäst att kontrollera ditt lån dokumentationen för riktlinjer och krav .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94129.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.