Hur man rapporterar en olycka

hamna i en olycka, oavsett om de orsakats av ett fordon, dig själv eller en annan person, är en skrämmande sak för de flesta människor. Att veta vad man ska göra i efterdyningarna är viktigt. Det finns vissa steg att följa vid rapporteringen en olycka för att du är skyddad och får rätt behandling och försäkringsskydd så att du inte kommer att vara fullt ansvarig för eventuella reparationer och medicinska räkningar. Omedelbart informera myndigheterna också ger dig hävstång om du tänker göra en anmälan eller vidta rättsliga åtgärder. Instruktioner
1

ringa polisen eller räddningstjänsten, efter behov. Om olyckan inträffade under begå ett brott, kan en officer ta ner relevant information för en polisanmälan. Om du är skadad, kan akut medicinsk arbetare behandla dig på scenen och transportera dig till ett sjukhus via ambulans för vidare behandling.
2

Skriv ner vad som hände. Dokument allt du kan komma ihåg om hur olyckan inträffade, inklusive tid och datum. Till exempel, om du snubblade och föll, notera om trapporna var hala eller om räcken saknades. För en bilolycka, krafsa ner den riktning du reser i, din hastighet, riktning det andra fordonet, på platsen för kollisionen och vägförhållanden på tiden.
3

Take bilder av händelsen. Att ha bildbevis på olyckan kan korrekt ange hur mycket skada har inträffat och hjälpa försäkringsbolaget att behandla din ansökan på rätt sätt. Ta bilder av saknade trafikskyltar, skador på de inblandade fordonen och eventuella synliga skador på din person, om uppenbar.
4

Få försäkringsbolagets telefonnummer. Det är oftast på baksidan av din bil eller medicinska kort. Du behöver det för att informera dem om vad som hände, tid och datum för olyckan, och om du söker medicinsk behandling. Vissa medicinska procedurer måste godkännas i förväg av försäkringsbolaget.
5

Meddela försäkringsbolaget i god tid. Vissa företag begära att bli informerade om en olycka inom 48 timmar eller mindre. Så snart du har möjlighet att, spärra allvarliga skador som kräver omedelbar medicinsk behandling, ringa försäkringsbolaget för att rapportera olyckan och få mer information om påståenden bearbetning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94045.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.