Hur man handskas med försäkringar på Body Shop Efter en olycka

Efter en bilolycka, kommer du förmodligen hitta dig själv på en body shop för att reparera skadade fordonet. Om försäkringen kommer att täcka hela eller en del av skadorna, måste du veta vad som väntar och hur man handskas med kroppen butiken så att du inte behöver betala för mycket out-of-pocket. Förstå processen kan också göra att få din bil fast mycket mindre stressande och kan även snabba upp saker och ting bara lite. Instruktioner
1

Ring ditt försäkringsbolag agent för att rapportera olyckan. Oavsett vem som var fel för olyckan, måste du låta din auto försäkringsbolag vet om händelsen så snart som möjligt. Telefonnumret ska anges på din försäkring kort. Agenten tar preliminär information om olyckan, någon från skadeavdelning kommer att kontakta dig senare för ytterligare detaljer
2

Gå till body shop.. Om din bil var så illa skadad i olyckan att den måste bogseras, kan det redan vara där. Annars måste du ta den till minst en Body Shop för en uppskattning. Ditt försäkringsbolag kan arbeta med vissa organ butiker i ditt område, men du kan välja att använda body shop du känner dig mest bekväm med. The Body Shop kommer att utvärdera skadan och ge dig en uppskattning för reparation. Antingen du eller kroppen butiken kommer att ramla ut, post eller faxa skriftlig uppskattning till auto försäkringsbolag.
3

kontakta försäkringsbolaget för att få skadan utvärderas av en skaderegleraren. Låt försäkringsbolaget vet var bilen befinner sig och en skaderegleraren kommer att skickas ut för att ta en titt på skadan att fastställa kostnaden. Detta belopp ligger till grund för hur mycket försäkringsbolaget kommer att vara villiga att betala för skadorna på din bil.
4

Betala för reparationerna. Beroende på olyckan, kan kontrollen för reparationerna går direkt till dig eller till body shop som gjorde arbetet. Om du tar emot checken, måste du antingen skriva det över till body shop eller lösa in den och sedan betala räkningen från fonderna. Du kan också vara ansvarig för en självrisk, beroende på ditt försäkringsskydd. Du kommer att behöva betala detta belopp direkt till body shop.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94118.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.