Hur man gör en skadeanmälan efter en bilolycka

När du har varit inblandad i en bilolycka kan det vara överväldigande att tänka på nästa steg du måste ta. Därför hjälper det att ha en psykisk "saker att göra" checklista innan en olycka inträffar. Genom att ha denna mentala checklista, kommer du vet vilken information du måste skaffa medan du fortfarande vid olycksplatsen. Detta kommer att hjälpa till att underlätta processen att lämna in en ansökan med ditt försäkringsbolag efter olyckan. Saker du behöver
3rd party Driver Information
vittnen Kamera
Polisrapport
Visa fler instruktioner
1

få information från tredje- party föraren om en annan förare var inblandad i olyckan. Informationen bör omfatta förarens namn, körkort nummer, registreringsnummer, kontaktuppgifter, tillsammans med namn och kontaktuppgifter för förarens försäkringsbolag.
2

Ta bilder av olycksplatsen för att tjäna som stödjande belägg. Detta bör innehålla bilder av ditt fordon och eventuella skador som är uppenbart. Också ta bilder på den andra partens egendom som är inblandad. Om det inte fanns någon skada på annans fastighet, bör du ta stillbilder i oskadad egendom.
3

Be om namn och kontaktuppgifter för eventuella vittnen som kan ha bevittnat bilen olycka. Genom att ha vittnen till olyckan, kan försäkringsbolaget kontakta vittnen att kontrollera din rapport om vad som hände.
4

en polisanmälan genom att ringa lokala brottsbekämpande till platsen av bilolycka. Som polisman för en kopia av polisanmälan för din egen bokföring.
5

Telefon ditt försäkringsbolag omedelbart efter olyckan. Vissa försäkringsbolag kommer omedelbart skicka en värderingsman till olycksplatsen. Om du inte kan ringa ditt försäkringsbolag omedelbart, se till att göra det inom den tidsram som anges i ditt försäkringsbrev.
6

Fråga företrädaren försäkringsbolaget för en fordran nummer. Påståendet numret fungerar som ett bevis på att en fordran har lämnats in. Du kan också använda påståendet numret i framtiden för att kontrollera status för din ansökan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93916.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.