Vilken typ av täckning behöver jag när jag hyra en bil?

Hyra en bil kan få en person från punkt A till punkt B, men det kan vara förvirrande om vilken typ av försäkring som behövs för att skydda föraren i fallet av en olycka på vägen. Det finns en mängd olika alternativ för försäkring för att skydda hyresgästen oavsett sin situation om det finns skador eller stöld uppstått under hyrestiden. Och dessa alternativ kan ge olika nivåer av täckning - från grundläggande ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador och kollision försäkring som täcker skador på bilen vid en olycka, hela vägen upp till försäkringar som täcker eventuella medicinska skador eller andra typer av skador, eller med, bilen. Vissa försäkring krävs på bilen under hyrestiden, men var och hur hyresgästen betalar för det kan variera. Personlig Bilförsäkringar

I vissa fall kan en förare nuvarande bil försäkring på sin egen bil ger tillräcklig täckning för en hyra. Det beror på detaljerna i politiken och försäkringsbolaget som erbjuder det, så en förare bör kolla med sitt företag för att se om politiken även skulle täcka eventuella reparationer eller skador som uppkommit när du kör en hyrbil, eller om föremål som stulits från bilen medan Det hyrs skulle omfattas. Den policy som ägs av hyresgästen bör innehålla grundläggande ansvar och kollision täckning, men kan även inkludera heltäckande försäkring som täcker ytterligare skador på bilen, eller försäkringar som täcker medicinska kostnader knutna till en olycka.
Kreditkort

Om en befintlig försäkring inte täcker hyror, bör en förare kolla även med hennes kreditkortsföretag, eftersom vissa kort även erbjuda försäkringsskydd på hyror som tas ut på kortet. Många kort erbjuder några kollision och stöldskydd på hyrbilar, men en individ som söker en hyra bör kontrollera först för att se om det skulle vara tillräckligt för att täcka eventuella kostnader. Kreditkort är ofta åberopas som sekundär försäkring när du hyr en bil, men kan inte betala ut tillräckligt för att täcka kostnaderna där stora skador eller stöld inträffar. De omfattar i allmänhet endast grundläggande kollision skador, och inte omfattar ansvar för förare, passagerare eller åskådare.
Hyresgästen Försäkring

De allra flesta av hyrbil företag erbjuder även hyresgästen försäkring för förare att hyra bilar från dem. Företagen kan erbjuda olika nivåer av täckning för olika priser, och detaljerna beror på de exakta politik. Tänk på att uthyrningsföretag se försäkringsskydd de säljer med en hyra som en inkomstkälla för dem, så anser att även om deras politik köpte med hyran kan ge tillräcklig täckning, är det inte sannolikt att ligga på en rimlig takt. Biluthyrning företag erbjuder en mängd olika omfattningar, allt från grundläggande ansvarsförsäkring och kollision försäkring hela vägen upp till omfattande, men dyrt, paket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93995.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.