Förklaring av bilförsäkring

Bil försäkringar tjänar de primära dubbla syfte att tillhandahålla skydd för den försäkrade mot krav från andra parter för sakskador och personskador, och ger skydd för den försäkrades fordonet mot skada eller förlust. Obligatorisk ansvarsförsäkring Bilförsäkringar
Minst ett minimum av ansvar skydd krävs i de flesta stater.

De flesta stater kräver ägare och operatörer av bilar att ha ett minimum av ansvarsförsäkring skydd. Ansvar skyddet är ett bevis för bilisten ekonomiska förmåga att betala skadestånd på grund av en olycka. Miniminivåer för ansvar skydd varierar beroende på stat.
P Det finns en gräns på maximalt belopp ansvar skydd betalar per person, per incident, som överstiger de flesta statliga minimikrav. Den försäkrade kanske vill öka ansvar täckning från statens minsta erforderliga täckning för att få bättre skydd och sinnesfrid.
Kollision täckning

skillnad skuldtäckning, vilket skyddar den försäkrade, kollision täckning skyddar den försäkrades fordonet. En vanlig missuppfattning är att kollision täckning skyddar bilen mot skada eller förlust, oavsett hur det hände, såsom stöld eller skadegörelse. Dock skyddar kollision täckning bilen endast när det är i en olycka med ett annat fordon eller föremål och den försäkrade är fel.

Denna täckning har en självrisk, som är out-of-pocket belopp den försäkrade betalar per incident innan försäkringen kickar det att betala mellanskillnaden. Att öka den avdragsgilla minskar kostnaden för skydd. Statliga lagar inte föreskriver kollision täckning. Men de flesta långivare kräver det vid finansiering eller leasing ett fordon.
Omfattande täckning

Omfattande täckning ger extra skydd för fordonet mot skada eller förlust från icke-kollision incidenter: stöld, skadegörelse och naturkrafter. Självrisken gäller även stora täckning, som med kollision täckning. De flesta långivare kräver också omfattande när ett fordon finansieras eller leasas.
Full Coverage
Full täckning skyddar mot naturkrafter.

Den försäkrade anses ha "full auto täckning" när ansvar, kollision och omfattande ingår i samma politik. Ytterligare skydd kan byggas in i en politik med införandet av oförsäkrade bilist täckning och personskada skydd, eller PIP, som skyddar den försäkrade mot personlig-skadeståndsanspråk väcks av tredje part fordonets passagerare. En olycka kan vara

kostsamt att en förare som saknar PIP och oförsäkrade bilist täckning. PIP, till exempel, täcker passagerarna på den försäkrades bil om den försäkrade orsakar en olycka. Oförsäkrade bilist täckning är viktigt eftersom "Unlicensed och oförsäkrade förare är inblandade i mer än 20 procent av dödsolyckorna på USA: s motorvägar", enligt Laura Kotelman av Property Casualty Försäkringsgivare Association of America.
lämplig Bilförsäkringar

Beslutet att bygga en politik Bilförsäkringar bortom den minsta staten kravet anser den ekonomiska ställningen för den försäkrade. Kollision och omfattande täckning kan inte motiveras för äldre fordon. Å andra sidan, är täckning som skyddar passagerarna och skyddar mot oförsäkrade förare, alltid ett klokt val om täckningen är tillgänglig oberoende av kollision och /eller fullständig. Denna fråga bör diskuteras med en kompetent Bilförsäkringar specialist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93905.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.