Bilförsäkring Alternativ för drivrutiner

Det finns många alternativ för bilförsäkring för förare och fordonsägare. Åtminstone de flesta stater kräver bilister att ha ansvarsförsäkring eller kroppsskada försäkring, som täcker den andra föraren och passagerarna vid en bilist befinns vara fel. Stater som inte kräver ansvar täckning har ekonomiskt ansvar lagar, och oförsäkrade bilister måste visa att de har resurser för att täcka kostnader i samband med en olycka som de orsakar. Typer av grundläggande täckning

Ansvar eller kroppsskada Försäkringen ersätter föraren och hans passagerare, om någon, för skador de lidit i en olycka som var den andra förarens fel. Den minsta täckning varierar från staten, men är vanligtvis runt $ 20.000 till $ 25.000. Insurance Information Institute rekommenderar att förarna bär ansvar gränser på $ 100.000 per person och $ 300,000 totalt per olycka om mer än tre personer skadades i en olycka. . Detta beror minimigränser är inte tillräckliga för att täcka de flesta olyckor, vissa stater kräver bilister att kompensera skillnaden själva. Insure.com har ett diagram som visar statens ansvar miniminivåer och andra bilister täckning måste ha.

Personskada skydd, allmänt känd som PIP, betalar sjukvårdskostnader för personer som skadats i förarens bil oavsett fel. Denna täckning kallas ibland med-lön, som vanligtvis täcker sjukvårdskostnader bara. Full PIP täckning kommer att täcka löne förlust på ett förutbestämt ränta, hushållsnära tjänster om du inte kan göra sysslor, och en död förmån för begravningskostnader. Många stater kräver bilister att ha PIP täckning. Om fordonets ägare /förare har PIP täckning, kommer den att omfatta alla passagerare i fordonet. Om föraren inte har PIP eller en otillräcklig mängd för att täcka allvarliga skador, då passagerarens PIP kommer att sparka in om hon har det på sin egen politik.

Egendomsskador betalar för reparationer av andra förarens bil, medan kollision betalar för skador på din bil, mindre någon självrisk du har. Långivare, såsom banker, kan kräva en bilist att ha kollision och /eller gap täckning på bilar de finansierar för att skydda sina intressen i bilen. (Gap täckning betalar skillnaden mellan egendomsskador uppgörelse och balansen på grund på bilen.) Underinsured och oförsäkrade bilister försäkring (UM /UIM) täckning skyddar bilister som skadats i olyckor som orsakats av andra förare. Om att bilisten har endast minimigränser eller ingen försäkring men du eller en passagerare skadades allvarligt, skulle din UM /UIM försäkring sparka in för att betala dina medicinska räkningar och andra ersättningar.
Andra täckning alternativ

Andra försäkringar alternativ är omfattande, vilket ger täckning om din bil eller något av dess innehåll är stulna, uthyrning, som täcker kostnaden för en hyrbil medan din är repareras på grund av en olycka, och bogsering, som betalar för att få din skadade bil tas till en verkstad eller haverera gården. Uthyrning och bogsering kostnader kan betalas av vid fel förarens försäkringsbolag som en del av sakskada uppgörelse med dig.
Plocka ett försäkringsbolag

Det finns hundratals försäkringsbolag som säljer Bilförsäkringar. Fordonsägare på marknaden för försäkring bör kontakta flera för offerter. Bilister bör notera att vissa företag inte accepterar bilister med dålig körning poster, andra kommer inte skriva minimi-gränser politik. Vissa företag skriver inte försäkringar i alla stater. En statlig försäkring kommissionärens kontor kan ge en lista över företag som godkänts för att skriva försäkring i detta tillstånd samt information om klagomål andra konsumenter har lämnat in om ett visst företag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93854.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.