Utah SR-22 lag

Under Utah lag är det olagligt att köra ett motorfordon utan Bilförsäkringar. Lagen kräver en drivrutin för att lämna en SR-22 försäkring form i särskilda fall, t.ex. efter att ha fått en DUI eller körning utan försäkring. Individer som krävs för att lämna in blankett ska förstå påföljder, tidsram och den minsta föreskrivna täckning uppdrag av lagen. Försäkringsbevis

Det krävs för att visa försäkringsbevis efter en olycka eller när du stoppad av polisen. En förare måste bära försäkringsbevis i bilen hela tiden. Institutionen för motorfordon (DMV) använder en databas som jämför registrerade fordon med en matchande försäkring för att garantera att förare har Bilförsäkringar. Ett brev skickas till bilägare med någon försäkring begär försäkringsbevis. Förare som är dömd för allvarliga trafikbrott, t.ex. körning under påverkan av droger eller alkohol eller köra utan Bilförsäkringar, måste lämna en SR-22 blankett. Förare som har flera riskfyllda rörliga kränkningar, eller orsakar en olycka, kan också bli skyldiga att lämna en SR-22 blankett.
Påföljder
p Om försäkringsbevis inte tillhandahålls efter en skrivelse skickas till bilägaren, är Utah DMV och brottsbekämpande anmälts. En bilägare funnit skyldig till att inte ha giltigt Bilförsäkringar kan få hans eller hennes fordon registrering upphävas av DMV. Underlåtenhet att ha minsta försäkring är en klass B förseelse och bestraffas med minst $ 400 böter. En andra brottet bestraffas med minst $ 1,000 böter. Den Utah Department of Public Safety (DPS) måste dra in licensen för en förare utan försäkring. Ett körkort kan inte förnyas eller ett nytt utfärdat till en förare utan försäkring. DPS är skyldig att anmäla till DMV när försäkringsbevis tillhandahålls.
Tidsplan

Försäkringsbevis med en SR-22 blankett krävs för tre år. DPS säkerställer att bilägare har kontinuerlig försäkringsskydd på fordonet. Om du är dömd enligt denna lag och avboka din Bilförsäkringar, måste du vända ditt körkort till DMV. Ansöker om ett nytt körkort under denna tid kommer att kräva försäkring som ska lämnas till DPS. Addera Registrering

En förare måste uppfylla särskilda krav för att få bilens registreringsnummer återinföras. Ägarbevis med fordonets titel eller registreringsbevis och fotolegitimation krävs. En $ 100 återanställning avgift måste betalas till DMV. Visar försäkringsbevis kan göras genom att visa en aktuell SR-22 blankett från en licensierad Utah auto försäkringsbolag, eller visar en aktuell auto politik, en försäkring bindemedel, eller en försäkring förklaring.

Utah minsta erforderliga Bilförsäkringar är $ 25.000 och $ 50.000 i kroppsskada täckning, tillsammans med $ 15.000 i skador på egendom täckning. Personskada skydd på $ 3000 är nödvändig, också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93900.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.