Skälen för Turbo Failure

Turboladdade motorer kan vara rolig att köra, särskilt om turbon är monterad på en bil som inte var ursprungligen utrustad med en turbomotor. Nackdelen är att turboladdare kräver minutiös omsorg och nästan konstant underhåll, särskilt i high-boost motorapplikationer. Om det upptäcks tidigt, de vanligaste problemen i samband med turboladdare - innan katastrofalt fel på turbo impellern - är fastställbara, och turbon kan generellt sparas. Driven alltför länge utan underhåll, men kan turbon bostäder bryta faktiskt sönder, vilket kräver byte av hela turbon. Överhettning /Lagerskador

Turboaggregat är benägna att överhettas, och inte bara i högpresterande körförhållanden. Eftersom turbo utnyttjar frånluft för att driva pumphjulet och pack luft in i inloppet spår, har den potential att köras minst lika het som själva motorn, och ibland hetare på grund av det extrema tryck som utövas på turboladdaren bostäder. En överarbetad turbo tenderar att överhettas sina egna lager, vilket i sin tur kommer att öka friktionen mot turbo huset. Detta är en särskilt stor problem i icke-intercooler motorer i vilka kylmediet och olja inte regelbundet ändras. Eftersom turbon beror på motoroljan för att kyla det, överhettad motor olja på grund av dåligt fungerande kylvätska kan snabbt "bränna ut" turbon s lager, så småningom fryser pumphjulet genom svetsning det till turboaggregatet bostäder.

Tryckfall /Line eller slangbrott

Ett särskilt lätt problem att fixa, men en som kan lämna din turboladdad bil haltar längs vägkanten är problemet med en tryckförlust på grund av en brast linje eller slang. I många fall är detta problem på grund installer fel. Under installationen, kan det vara ganska lätt att glömma att ordentligt dra ner klämringskopplingar som håller slangen turboladdarens utlopp till fordonets spjällhuset. Denna förlust av trycket fixeras genom att installera och ordentligt fästa klämringskoppling på fordonet spjällhuset. En snedvriden luftintaget kan vara Addera ditt Störd luftintag

ett stort problem i att det kan dröja innan fordonet förare märker ett fel. Först kommer en mindre tryckförlust märkas, följt av ökad turboladdare buller som det fungerar utan rätt mängd mottryck från motorn. För att åtgärda detta problem, ta bort luftfiltret från fordonet och ersätta det med ett nytt filter, så kolla luftintaget routing genom kärnan stöd av fordonet för att säkerställa att det inte finns någon blockering av luftflödet in i bilens luft box.

Störd Oil Dräneringsledning

I vissa fall kan en blockerad olja dräneringsledning orsaka överhettning i en turboladdare. Detta händer om oljan inte tillåts att cirkulera genom och ut ur turboladdaren att få kyls av. Turboladdaren överhettas sedan, och kan möjligen gripa såsom beskrivits ovan. Den bästa fix för ett igensatt oljeledningen är att byta motorolja och ta bort raden olja rinna dirigeras från turbon till oljetråget, kontrollera det för jämnt flöde och en brist på blockering. Regelbundna oljebyten är det bästa förebyggande underhållet för denna typ av turbo skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92273.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.