Hur ta reda på din Utväxling på en Ford Mustang

Ford Mustang har utrustats med ett antal olika utväxlingar i dess långa historia. Beräkning utväxlingsförhållandet är viktigt att avgöra om de ursprungliga kugghjulen har ändrats. Det är också viktigt att bestämma om att öka eller minska den befintliga kvoten genom att byta till olika stora kugghjul. Ju större redskap, vilket innebär att större förhållandet, desto bättre gas körsträcka vid höga hastigheter eftersom motorn går långsammare. En mindre redskap ökar accelerationen, men gas körsträcka kommer att drabbas vid höga hastigheter som motorn går fortare. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på antingen bak däck med ett måttband. Anteckna diameter i inches.
2

Drive Mustang med en jämn hastighet och registrera hastigheten hos motorn som indikeras av varvräknare och hastigheten av bilen såsom indikeras av hastighetsmätaren. Spela bilens hastighet i miles per timme i stället för kilometer per timme.
3

Multiplicera motorns varvtal genom däckets diameter. Om exempelvis hastigheten hos motorn var 2500 rpm och diametern av däcket är 26 inches, resultatet är 65.000.
4

Multiplicera hastigheten på bilen genom 336. Till exempel, om Mustang drevs med en hastighet av 50 miles per timme, skulle resultatet bli 16.800.
5

Dividera resultatet finns i Steg 3 av resultatet finns i steg 4 för att bestämma utväxlingsförhållande. Här motsvarar 65.000 dividerat med 16.800 3.869. Således, avrundat uppåt, är Mustang utväxling 3.87:1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91924.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.