Hur man driver elektriska vattenpumpar i Street Cars

Kylning fordonets motor är ett svårt jobb i de bästa av omständigheter. Med tanke på den värme som alstras av tusentals brännheta explosioner varje minut, måste kylsystemet vara upp till uppgiften. Remdrivna vattenpumpar har varit den vanligaste enheten i varje bilmärke sedan tiden för Henry Fords Model T. växeldrivna vattenpumpar har börjat växa fram som ett hållbart alternativ och mår bra. Elektriska vattenpumpar växer fram som den varma biljett på gatan och remsor bilar ras, och även street-bara bilar börjar använda den här stilen. Saker du behöver
Pan (skopa) katalog Skruvmejsel
Tänger
mutterdragare
Packning skrapa
Rag
Packning sealer (lim) katalog Elektrisk vattenpump
Wire
avbitartång
kabelskalare
Wire terminaler
Crimptång slipsar
Zip
Relay
Temperaturkänslig switch
Förbikopplare
Funnel
Anti- frysa
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta, och öppna huven och ta bort kylarlocket.
2

Töm kylaren. Skjut en kastrull eller en liten hink under kylaren avloppet petcock och öppna petcock att låta kylvätskan rinna in i behållaren. Lossa skruvarna på fläktkåpa med en skiftnyckel, och skjut kåpan bakåt för att exponera vattenpumpen.
3

Avlägsna kylarslangen. Använd en skruvmejsel eller tång (beroende på vilken typ av klämma du har) och ta bort kylarslangen från fordonets vattenpump.
4

Ta bort fläkten och banden. Lossa bultarna på framsidan av kylfläkt med en nyckel och ta bort fläkten. Detta kommer att ge tillgång till remskivan och bälten. Ta bort remmarna och remskivan från framsidan av vattenpumpen.
5

bort vattenpumpen. Lossa skruvarna vattenpump till motorn med en skiftnyckel. Dra vattenpumpen från dess plats. Du kan behöva bända bort den med en skruvmejsel.
6

Förbered motorn för elektrisk vattenpump. Skrapa den gamla packningen ren med en packning skrapa och torka av den med en trasa. Placera en sträng av packning sealer runt monteringsplatsen och ställ in packningen på plats.
7

Montera elektrisk vattenpump. Ställ den elektriska vattenpumpen på plats på den nya packningen och byt ut bultarna från föregående pumpen. Dra åt bultarna för hand tills ombonad och fortsätt tills alla skruvar är på plats. Dra åt bultarna med en skiftnyckel. Koppla pumpen enligt tillverkarens anvisningar och skala trådändarna ca 1/8 tum för att tillåta en terminal ände att glida över änden. Crimp slutändarna på plats med ett pressverktyg. Kör kablarna till ett relä och en temperaturkänslig omkopplare (inställd till den temperatur du vill att pumpen ska starta) och sedan till en manuell förbikopplare i bilens förarutrymmet. Från förbikopplare, dirigera kablar till batteriet, hålla dem fria från alla varma eller rörliga objekt. Knyt trådarna på plats med buntband. Placera kylarslangen på plats på vattenpumpen och dra åt klämman med en skruvmejsel eller tång. Dra åt petcock radiator avloppet.
8

Byt fläktkåpa. Skjut höljet på plats och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Använd en tratt för att fylla kylaren med kylvätska tills full. Byt ut kylarlocket.
9

Starta motorn och ta upp det till arbetstemperatur. Säkerställ att den temperaturkänsliga omkopplare sätter på fläkten när den angivna temperaturen har uppnåtts. Stäng av motorn och slå på pumpen, med bypass-omkopplaren för att säkerställa att denna strömbrytare fungerar. Denna omkopplare kan användas för att cirkulera kylvätskan när motorn inte är igång eller i nödsituationer. Stäng bypass av och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91764.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.